top of page

Offisielt: Kontrakten er signert


Endelig er det offisielt og sagaen er over. Fotballklubben AC Milan selges i sin helhet fra Fininvest til kineserne.

I dag godkjente President Silvio Berlusconi avtalen som ble signert av Danilo Pellegrino, administrerende direktør i Fininvest, og Han Li, representant for de kinesiske investorene. Avtalen innebærer en overdragelse av hele aksjebeholdningen i AC Milan.

De kinesiske investorene handler på vegne av selskapet Sino-Europe Sports Investment Management Changxing Co. Ltd. Den bindende kontrakten mellom partene vil avsluttes ved utløpet av året, etter at alt er godkjent av kinesiske og italienske myndigheter.

Avtalen verdsetter Milan til € 740 millioner, inkludert € 220 millioner som klubben har i gjeld. Avtalen innebærer at investorene forplikter seg til å bruke mye penger på å igjen gjøre klubben konkurransedyktig, og det skal minimum investeres € 350 millioner i løpet av en treårsperiode, hvorav € 100 millioner skal betales når avtalen blir avsluttet. Kineserne må også betale inn et depositum på € 100 millioner, € 15 millioner med en gang og € 85 millioner i løpet av 35 dager.

Gjennom hele prosessen har det vært meget viktig for Fininvest å følge Silvio Berlusconi sine prioriteringer, nemlig å sikre Milans fremtid gjennom et riktig lederskap og med større økonomiske muskler, noe som kreves for å konkurrere blant de største klubbene i Europa.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page