top of page

Offisielt: Jose Sosa klar for Milan


Milan bekreftet i ettermiddag at argentineren Jose Sosa har signert en toårskontrakt med klubben. 

Det har blitt spekulert i denne overgangen gjennom hele vinduet, og tidligere i sommer forsøkte spilleren selv å streike seg til en overgang bort fra Besiktas. Forhandlingene mellom klubbene falt dog igjennom, og det virket ikke som om en overgang ville finne sted i det hele tatt. Problemet tidligere var tyrkernes pris som virket noe stiv for en 31 år gammel spiller, men i løpet av de siste dagene har partene kommet til enighet og Jose Sosa får ønsket sitt oppfylt.

Milan betaler € 7.5 millioner for den offensive midtbanespilleren som i sin karriere har hatt størst suksess i en fri rolle bak en/to angripere, men som også kan løse oppgavene i en treer på midten. 31-åringen er en teknisk begavet spiller som blant annet hadde flest målgivende pasninger i den tyrkiske superligaen forrige sesong.

Jose Sosa kom gjennom akademiet hos den argentinske toppklubben Estudiantes og var en del av A-laget fra 2002 til 2007 før Bayern la € 6 millioner på bordet og hentet spilleren til Tyskland. Der var han i to sesonger uten å spille seg til en fast plass på laget og ble lånt ut til gamleklubben Estudiantes sesongen 2009/10.

I 2010 fikk Sosa sitt første møte med Serie A da han ble signert av Napoli for € 3 millioner. Sommeren etter forlot han Italia til fordel for ukrainske Metalist Kharkiv, som betalte € 2.2 millioner for spilleren. Der gjorde Jose Sosa en god figur og fikk kapteinsbindet etter et år i klubben. I overgangsvinduet i januar 2014 gikk Sosa på lån til de spanske gigantene Atletico Madrid før han sommeren samme år signerte for Besiktas. Det var i utgangspunktet kun en låneavtale med opsjon på kjøp, men kort tid etter at han var på plass i Tyrkia annonserte klubben at de hadde signert ham permanent for € 2 millioner.

Etter to år i Tyrkia er Jose Sosa klar for sin kanskje største oppgave som fotballspiller, nemlig å være med på å gjenreise en sovende gigant. Vi ønsker OL-vinneren fra 2008 velkommen og lykke til på ferden!

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page