top of page

Offisielt: Gazidis til Milan


Arsenals administrerende direktør Ivan Gazidis flytter til Italia.

Det bekreftet både Arsenal og Milan tidligere i dag. Elliott Management har byttet ut store deler av ledelsen siden overtakelsen i sommer, men Marco Fassone sin erstatter som administrerende direktør har latt vente på seg. På sportssiden er det Leonardo og Paolo Maldini som styrer showet, mens President Paolo Scaroni har dekket opp i påvente av en ny leder.

Det er nå på plass, og som ventet falt valget på Arsenals Ivan Gazidis, hvis nevnte har hatt samme rolle i London-klubben. 54-åringen fra Sør-Afrika har vært Arsenals administrerende direktør siden januar 2009 og har stått ved roret gjennom en tid med meget gode økonomiske resultater, men hvor det sportslige av ulike årsaker har havnet i andre rekke.

Ivan Gazidis starter i jobben 1. desember, en måned etter at hans arbeid i Arsenal avsluttes.

Slik lød klubbens kunngjøring av ansettelsen:

AC Milan annonserer at Ivan Gazidis har akseptert rollen som konsernsjef (CEO) i klubben. Mr. Gazidis vil begynne i den nye rollen fra 1. desember 2018. Med ankomsten av Ivan Gazidis som administrerende direktør ha AC Milan fått en verdensklasse leder, med en strålende internasjonal profil og en vellykket sport og track record. Etter å ha spilt en nøkkelrolle i etableringen av US Major League Soccer, ble Ivan Gazidis i 2009 administrerende direktør i Arsenal. Under hans ledelse har London Club startet en vellykket sti, både på og utenfor banen. Arsenal har vunnet FA Cupen tre ganger og kvalifisert til Champions League i åtte år i rad. Mr. Gazidis har lansert flere prosjekter rettet mot veksten av klubben, gjør Arsenal et lønnsomt, børsnotert selskap som har doblet sin omsetning gjennom årene til over 400 millioner kroner, med en stab på rundt 600 ansatte. Den engelske klubben har i dag over 85 millioner fans på sine digitale plattformer. Ivan Gazidis er også til stede i ulike styrende organer i europeisk fotball, slik som styret i European Club Association (ECA), arbeidsgruppen for forhold til ECA institusjoner (president), ECAs lovbestemte forretningspanel (leder) , Professional Game Board (Chairman), FIFA Football Stakeholders Committee, UEFA Executive Committee og FA Council. Milanos administrerende direktør Paolo Scaroni vil gjøre overføring av plikter til stillingen som administrerende direktør til Ivan Gazidis 1. desember 2018.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page