top of page

Offisielt: Fem spillere forlater MilanJuli er her, og dermed er spillerne som var på utgående kontrakt frigitt fra klubben.

Det har vært klart en stund, men i dag er det offisielt at hele fem spillere forlater Milan med utgåtte kontrakter. Riccardo Montolivo har vært kaptein, og har spilt i klubben siden 2012, men fikk ikke spilletid den foregående sesongen og den skadeplagede playmakeren må nå på leting etter ny klubb. Ignazio Abate forlater også klubben, 20 år etter at han ankom for første gang. Høyrebacken debuterte helt tilbake i 2003, og etter diverse utlån og korte opphold i Empoli og Torino var han tilbake i 2009. Siden den gang har han spilt over 300 kamper for klubben, vunnet Serie A og Supercoppaen og spilt 22 landskamper. Abate har vært en favoritt blant supporterne grunnet sin lojalitet og vilje, men fikk ikke ny kontrakt. Dermed må han finne en ny klubb og flere Serie A-klubber skal ha vist interesse. Christian Zapata ser også ut til å bli værende i Serie A, med Genoa som en sannsynlig destinasjon. Zapata har i likhet med Montolivo vært i klubben siden 2012, men har aldri klart å spille seg til fast plass. Han har likevel spilt nærmere 150 kamper for klubben og har vært et godt alternativ på stopperplass. Colombianeren var ønsket med videre, men man ble ikke enige om kontraktsbetingelsene og han forlater nå klubben.

Andre Bertolacci, som i sin tid kostet 20 millioner euro, forlater også klubben i sommer. Han spilte fast den første sesongen, men hans tid i Milan har vært preget av skader og det virkelige gjennombruddet kom aldri til tross for at han viste lovende tendenser i perioder. Bertolacci var nær å forlate klubben i fjor sommer, men Gattuso ønsket ham med videre. Det ble dog bare fire kamper i Europa League denne sesongen, og dermed så man ingen grunn til å forlenge kontrakten. Den siste spilleren som forlater klubben i dag er Jose Mauri. 23-åringen kom som en svært lovende unggutt, etter å ha levert en god sesong i Parma i 2014/15. Han fikk dog aldri nevneverdig med tillit i Milan og til tross for at han var ansett som et stort talent har det blitt bare 21 kamper på de fire sesongene han har vært Milan-spiller.

Med disse fem spillerne ut får Milan frigjort en del midler fra lønnsutgiftene(omlag 26 millioner euro), men A-lagsstallen teller nå bare 23 mann, deriblant flere som sliter med skade eller sykdom. Erstattere må derfor inn i løpet av sommervinduet, men vi tar farvel med de fem nevnte spillerne og ønsker dem lykke til videre i karrieren.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page