top of page

Offisielt: El Shaarawy solgt til MonacoEt av Milans mest spennende prospekter selges når El Shaarawy nå signerer for Monaco. Prislappen skal være et sted mellom 16 og 20 millioner euro.

22-åringen kom til Milan sommeren 2011, etter å ha imponert stort for Padova i Serie B(på utlån fra Genoa). Den gang kostet unggutten, som ble kåret til årets spiller i Serie B, 10 millioner euro, samt at Alexander Merkel gikk motsatt vei. Etter fire år i klubben har han hatt sine opp- og nedturer, men det er ingen tvil om at Monaco får et spennende navn i den lille faraoen.

El Shaarawy debuterte høsten 2011, og scoret sitt første mål for klubben bare dager senere når han kom inn mot Napoli. Utover sesongen ble det ikke mye tillit, men mot slutten av 2011/12-sesongen så man konturene av et gjennombrudd. I den påfølgende sesongen kom gjennombruddet for fullt, og SES var i perioder den eneste som holdt Milan på en noenlunde respektabel plassering i ligaen. Den første halvdelen av sesongen scoret han 14 mål i seriespillet, men etter Balotellis ankomst i januar uteble disse prestasjonene i andre halvdel av sesongen.

Dette ble også starten på en lengre nedtur for El Shaarawy. Sesongen 2013/14 ble et skademareritt og de to siste sesongene har det blitt mindre enn 30 kamper totalt for den italienske landslagsspilleren. Etter Milans kjøp av nye angrepsspillere, og formasjonsendringen ved Mihajlovic(4-3-1-2), måtte El Shaarawy omskoleres og det ville blitt trangt om plassen. Hvordan avtalen med Monaco ser ut er foreløpig noe usikkert, men totalprisen skal ende på opp mot 20 millioner euro. Det spekuleres i et lån verdt 2 millioner euro, med tvangskjøp på 15 millioner euro pluss bonuser om ElSha spiller mer enn 15 kamper. Andre rapporterer om et rent kjøp for mellom 16 og 20 millioner euro. Den lovende unggutten er iallefall Monaco-eiendom de neste fem årene, og har i dag passert den medisinske testen.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page