top of page

Offisielt: Bee Taechaubol blir deleier i Milan

Den thailandske finansmannen Bee Taechaubol blir deleier av Milan. Med seg har han noen av Asias største banker.

Spekulasjonene startet for flere måneder siden, og Taechaubol var på et lengre besøk i Italia, hvor han flere ganger møtte Silvio Berlusconi og Adriano Galliani. Partene ble da ikke enige, og et mulig aksjekjøp så ut til å ha kollapset, men nå har Bee på ny vært i Italia og en avtale skal være inngått. Det første møtet tok sted i desember, og siden har 39-åringen møtt klubbens ledelse i januar og mars. Siden har det vært stille, men i kulissene har det altså oppstått enighet, og i går møttes partene ved Berlusconis villa i Arcore.

Taechaubol og hans investorer vil kjøpe 48% av aksjene. Dette skal angivelig koste 500 millioner euro, og omlag 100 av disse skal angivelig investeres i sommerens overgangsmarked. I tillegg skal den nye andelseieren investere i  byggingen av den planlagte stadion, forutsatt at man får kjøpt opp området ved Casa Milan. Berlusconi skal ha sikret seg en tilbakekjøpsklausul som kan benyttes i løpet av de neste 18 månedene, men detaljene er ikke klare her foreløpig.

Berlusconi har uttalt at han er fornøyd med avtalen, og ser det som en god mulighet til å styrke merkevaren Milan på det asiatiske markedet. Den tidligere statsministeren vil bli sittende i sin rolle som president, og både Galliani og Barbara Berlusconi forblir visepresidenter også etter oppkjøpet. Taechaubol har sagt seg enige i dette og skal ha uttalt at det er viktig at Milan beholder sin italienske identitet. Han snakker også om at man nå må tørre å drømme igjen, og at laget skal kjempe i toppen igjen i kommende sesong.

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page