top of page

Offisielt: Antonini legger opp


Tidligere Milanista Luca Antonini bekreftet i dag at han gir seg med profesjonell fotball med umiddelbar virkning. 

Dermed er det slutt på en lang karriere for forsvarsspilleren. Han spilte for en rekke italienske lag gjennom sin 15 år lange profesjonelle karriere og det store høydepunktet kom i 2011 da han vant Serie A med barndomsklubben Milan.

«Jeg tok avgjørelsen for et par dager siden, men jeg har tenkt tanken om å slutte med fotball en god stund,» sa 34-åringen på pressekonferansen.

«Motivasjonen min har blitt dårligere i det siste og selv om jeg prøvde å stimulere meg selv til å fortsette har jeg innsett at det er bedre å trekke seg tilbake enn å visne bort.»

«Jeg lovte for mange år siden å avslutte karrieren i Prato, et løfte jeg har klart å holde. Jeg har blitt enig med klubben om å avslutte min karriere med umiddelbar virkning. Jeg vil takke min familie og alle de klubbene jeg har spilt for, spesielt Milan.»

«Det var i Milan jeg vokste opp til å bli en mann og jeg fikk muligheten til å ha en av verdens flotteste stadioner som mitt hjem. Det hadde jeg som guttunge aldri trodd.»

Antonini vokste opp i Milan og var en del av akademiet frem til sommeren 2001. Da ble han sendt på lån til Prato for å få førstelagserfaring, noe han også fikk for det daværende Serie C2-laget. Den påfølgende sesongen tok han steget opp til Serie B og bidro sterkt til at Ancona rykket opp til landets øverste divisjon.

I 2003 solgte Milan halve spilleren til Sampdoria, men Antonini maktet aldri å spille seg til fast plass og ble i tur og orden lånt ut til Modena, Pescara, Arezzo og Siena gjennom de påfølgende årene. Sommeren 2007 kjøpte Milan tilbake den halvparten de hadde solgt fire år i forveien, men sendte ham (sammen med Abate) til Empoli på et nytt deleierskap. Her fikk begge mye spilletid, både i Serie A og i Europa, og Milan hentet de tilbake sommeren 2008. Endelig var han klar for å spille for moderklubben sin, og gjennom fem sesonger for Milan spilte backen 81 seriekamper og scoret et mål. Han var en viktig del av laget som vant den til nå siste Scudettoen tilbake i 2010/11.

Sommeren 2013 byttet Milan bort Antonini til Genoa og fikk floppen Valter Birsa i retur. Det ble heller ikke et lykkelig bytte for Antonini, selv om han var et førstevalg fra start av, ble det mindre spilletid i sesong to og backen ble frigitt sommeren 2015.

Videre gikk turen til Ascoli og Serie B, men der var han kun i seks måneder før han ble lånt ut til Livorno i samme divisjon. I sommer gikk han tilbake til Prato, laget som gav han spilletid som ung tilbake i 2001. I høst har Antonini spilt seks kamper for klubben i Lega Pro (nivå tre).

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page