top of page

Nye Milan tar form


I går ble salget av Milan fullført etter flere utsettelser og mange spekulasjoner. I dag startet byggingen av et nytt storlag med en pressekonferanse.

Idag, fredag 14. april starter en ny æra for Milan. Etter over tretti år med Silvio Berlusconi som eier er nå klubben kjøpt av kinesiske investorer som skal prøve å vekke den sovende kjempen til liv igjen. Tidligere i dag ble det holdt pressekonferanse på Casa Milan, hvor Rossoneri’s nye president, Li Yonghong, pratet litt om både fortid, og fremtid.

«Kjære ærede gjester, damer og herrer, AC Milan fans. I dag feirer vi et veldig viktig øyeblikk for alle Milan-fans. I dag har Rossoneri Sport Investment Lux fullført oppkjøpet av AC Milan. Men fremfor alt, ønsker jeg å vise min oppriktige takknemlighet til Silvio Berlusconi og Fininvest for at de alltid hadde tro på oss. Gjennom de siste tretti årene har AC Milan vunnet åtte Serie A titler, fem ganger Champions League og syv ganger den italienske supercupen. Med tanke på alle de toppspillerne som har spilt for dette laget og alle triumfene over de siste årene, håper fansen at de får se klubben tilbake i toppen av europeisk fotball, nok en gang. Det fremtidige styret og den fremtidige ledelsen vil bli satt sammen av folk som har forretning og finans som spesialitet. Ledelsen vil være stabil og effektiv. Vi vil støtte våre utvalgte med å få utført deres oppgaver. For et par måneder siden tok vi kontakt med Marco Fassone. Marco har bidratt på en fremragende måte med å skisser den fremtidige utviklingen til AC Milan. Av denne grunn mener vi at han er det beste alternativet til å bli klubbens nye administrerende direktør. Jeg tror på Marco Fassone og jeg er sikker på at hans team vil gi AC Milan muligheten til å oppnå fantastiske resultater og å komme tilbake til toppen av fotballverden. Vi ønsker at våre fans, over hele verden, skal fortsette å elske deres favoritt-lag, dette er vårt mål. Dette er det alle røde og sorte fans skal gjøre. Tusen takk. Forza Milan!»

Etter at presidenten hadde sagt sitt, tok klubbens nye administrerende direktør, Marco Fassone, seg tid til å svare på noen spørsmål og å prate litt om veien videre.

«Vi er Milan, vi har ikke muligheten til å ta ting steg for steg og så se hva som skjer. Planen er å returnere til Champions League så snart som mulig. Vi har vært borte fra turneringen altfor lenge, og nå har UEFA gitt oss en hjelpende hånd med tanke på at fra og med neste sesong vil de fire øverste lagene være kvalifiserte til CL. Målet er å delta i 2018-19 sesongen. «

Om klubbens gjeld hadde han dette å si:

«Milans gjeld er liten i forhold til de ressursene klubben har. Gjelden er redusert sammenlignet med hva den var 30. juni 2016 og vil gradvis bli mindre og mindre utover neste sesong. Dette gir meg anledning til å styre klubben fremover med ro.»

Han pratet også om Financial Fair Play og Barbara Berlusconi.

«UEFA, som fortjener vår takk, har gått med på å utsette møte angående Financial FairPlay som i utgangspunktet skulle vært holdt 31. mars. Neste uke vil vi levere inn vår tre-års plan til dem. Vi har stor tro på at dette vil bli diskutert med UEFA i mai.»  På spørsmål om Barbara Berlusconi blir i klubben svarer han: «Ja, jeg må takke Barbara, som har gått med på å forbli president for Milan Foundation.»

Så til det de fleste lurer på: Fremtiden til Montella og Donnarumma.

«Jeg svarer gledelig på dette. Montella har alles respekt og takknemlighet. Han har vår fulle støtte. Nøkkelen nå er å få satt oss ned sammen med treneren og få diskutert våre ideer sammen slik at vi kan få jobbet ut mot markedet. Vi vil ha et betydelig budsjett, målet er å bygge et meget konkurransedyktig og ambisiøst Milan over de kommende årene. Jeg vil selvfølgelig ha de økonomiske midlene til å forsøke å få til et slikt lag, som kan oppnå disse målene på kort sikt.»

Om Gigio’s situasjon:

«Jeg kan bekrefte at det er vilje til å løse dette hurtig i klubben og å gjøre Gigio til en fremtidig ledestjerne. Det er kontrakter og ting som må diskuteres, men vi skal med sikkerhet prioritere dette.»

Etter pressekonferansen ble det holdt styremøte hvor det nye styret skulle utnevnes.

Han Li, Lu Bo, Renshau Xu, Roberto Capelli, Marco Fassone, Marco Patuano og Paolo Scaroni er det ny styret.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page