top of page

Niang: «Jeg trengte forandring»


Milans leiesoldat M´baye Niang nyter livet i England.

Franskmannen forlot Milan til fordel for Watford i januar, og Premier League-klubben har en opsjon på å kjøpe spilleren for € 15 millioner.

«Når man er ung støter alle på problemer,» sa Niang til The Guardian.

«Om du går tilbake to eller tre år gjorde jeg mange, og ofte dumme feil. Disse tabbene gikk ut over meg, men jeg liker å tenke at jeg er blitt mer moden nå. Jeg er klokere og skjønner mer av livet og hvordan ting fungerer. Nå har jeg muligheten til å støtte meg på den erfaringen jeg har opparbeidet meg, og jeg har lært mye av mine tidligere feilsteg.»

Niang er klar på at den engelske stilen passer han godt.

«Det er fortsatt litt tidlig å si om jeg føler meg hjemme her for det er ikke så lenge siden jeg kom, men jeg ville likt å bli værende i England. Det er en spillestil som jeg nyter. Du må være sterk for å gjøre det godt her, og den styrken har jeg. Mitt spill handler mest om styrke, fart, ferdigheter og å utfordre forsvaret en mot en.»

«Jeg jobber hardt og har mye frihet her. Jeg nyter fotballen, får mye spilletid og tilegner meg mer kunnskap. Jeg gjorde det samme i Milan, men noen ganger trenger man et sceneskifte for å kunne slå hardere tilbake.»

Den utleide angriperen legger ikke skjul på at det er forskjell på Milan og Watford.

«Jeg har alltid levd etter mottoet at uansett hva som skjer handler det ikke om å mislykkes. Det handler om å lære av det slik at du kan utvikle deg og returnere til toppen.»

«Jeg var i en enorm klubb og spilte med store spillere, men nå er jeg her fordi jeg helt klart trenger å lære mer. Jeg kommer til å jobbe som en hund, og hvis jeg gjør det kommer jeg til å returnere til toppen.»

Til tross for mange rykter i forbindelse med overgangen har Niang et godt forhold til Milan.

«Jeg har mange store muligheter foran meg. Hvis jeg gjør alt jeg kan er jeg overbevist om at jeg kommer til å bli bedre og lykkes. Det var ikke mitt forhold til Milan som gikk i stykker, men jeg trengte kanskje en forandring. Det var det min karriere trengte og begge parter var innforstått med det.»

Til tross for at Niang er fornøyd med tilværelsen i Watford har han store ambisjoner for fremtiden.

«Så her er jeg i verdens beste liga og nyter en ny utfordring. Det er ikke et tegn på at jeg har feilet. Jeg har kommet til en god klubb som spiller i Premier League. Jeg er fortsatt ung og vet hva jeg ønsker å oppnå i fremtiden. Jeg ønsker å prestere godt for min klubb, hjelpe laget, vinne trofeer og score mål. Disse målene er like som de alltid har vært. Nå handler det om å jobbe hardt, få jevnlig med spilletid og jeg håper at det vil få meg tilbake til en toppklubb.»

På tampen av høstsesongen haglet kritikken mot den unge franskmannen.

«Selvfølgelig handler fotball om å være på sitt beste hele tiden, og det klarte jeg ikke. Det var nok det som talte i mot meg mesteparten av tiden.»

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page