top of page

MÃ¥nedsoppdatering Primavera: April

April ble ingen minneverdig måned for Milans unggutter.

Etter en svak måned i mars grep klubbens juniorer fatt på april med håp om å både reise kjerringa og skaffe seg et trofe, men det startet på verst tenkelig vis med et dobbelt-tap mot Torino i cupfinalen (3-0 sammenlagt). Du kan for øvrig lese alt om finalen her.

Etter den nedturen gikk Lupi sine gutter videre til neste oppgave som var tabellnabo Chievo på hjemmebane, men nok en gang ble det tap for Milan. Et selvmål av den lovende keeperen Guarnone etter kun fire minutters spill ble kampens eneste nettkjenning.

I den påfølgende kampen mot Roma ble det endelig seier, og for en ung gutt fra Halden ble det nok en minnerik affære. Jørgen Strand Larsen startet nemlig på topp og scoret sitt første seriemål da han utlignet til 1-1 like før pause etter at Roma hadde tatt ledelsen tidlig i kampen. Etter hvilen så ikke Milan seg tilbake og både Forte og  Torrasi tegnet seg på scoringslisten før Kastrati scoret et selvmål og Milan ledet 4-1. Roma reduserte en gang, men Finessi scoret på overtid og fastsatte sluttresultatet til 5-2.

I månedens siste kamp ventet Torino på bortebane og Milan fikk dermed muligheten til å revansjere cupfinale-tapet, men den gang ei. Bellodi satte ballen i eget mål tidlig i den første omgangen før Forte utlignet. Brennhete Strand Larsen sendte Milan i føringen like etter pause, men med to scoringer snudde Torino kampen og vant 3-2.

Status

Ved inngangen til april lå Milan på syvendeplass og en måned senere ligger Lupi sin gutter på samme plass, men har milevis opp til teten. Det er dog tett i kampen om 5.plassen og mulighetene til å klare en sluttspill-plass (topp 6) er absolutt til stede.

I mai venter Fiorentina (H), Udinese (B) og Hellas Verona (H). Førstnevnte kjemper om sølvmedaljer mens de to siste motstanderne har beina godt plantet i nedrykksstriden og har alt å kjempe for. Milan får dermed ingen enkle poeng i jakten på topp seks og sluttspill. Med tre kamper igjen har Milan heng på Chievo og Torino som begge ligger et poeng foran.