top of page

Måndesoppdatering: August og september

Sesongen er endelig i gang og vi oppsummerer både august og september måned med å se tilbake på kampene, tabellposisjonen og hvilken spiller som har prestert best.

Resultater:

Napoli – Milan 3-2 (Serie A) Det så ut til å kunne bli en fantastisk på sesongen når Milan gikk tidlig opp i ledelsen borte mot Napoli etter et fantastisk saksespark fra Bonaventura. Når Calabria deretter økte til 2-0 kort tid etter pause var det virkelig grunn til å tro på noe stort, men Napoli straffet Milan på brutalt vis og anført av Zielinski snudde Ancelottis menn kampen og vant 3-2.

Milan – Roma 2-1 (Serie A) Også i sesongens andre seriekamp leverte Milan godt fra start, og Franck Kessie sørget for 1-0 til pause. Etter hvilen utlignet Roma på en dødball og Milan slet med uttellingen til tross for godt spill. Godt inne i overtiden dukket dog Patrick Cutrone opp og satte inn den avgjørende scoringen, og Milan tok tre poeng i sesongens andre kamp.

Cagliari – Milan 1-1 (Serie A) Etter å ha levert to forholdsvis gode kamper i starten av sesongen hadde de fleste trodd at Cagliari skulle bli grei motstand, men så feil kan man ta. Etter bare fire minutter gikk Cagliari opp i ledelsen og selv om Milan dominerte i banespillet maktet man bare å overliste Cragno én gang, hvilket førte til poengtap på Sardinia.

Dudelange – Milan 0-1 (Europa League) Etter noen kamper med litt sviktende flyt i angrepsspillet hadde mange ventet at det skulle løsne mot luxembourgske Dudelange, men store endringer i laget og et motstanderlag som ga alt for å stenge av ga Milan vanskelige arbeidsforhold. Higuains scoring var uansett nok til at man åpnet Euroa League med seier.

Milan – Atalanta 2-2 (Serie A) Tilbake i seriespillet så det veldig lovende ut mot Atalanta etter de første 45, når Higuain hadde gitt Milan ledelsen og Atalanta knapt skapte noe som helst. Så kom Duvan Zapata inn og Milan mistet kontrollen på oppgjøret. Utligningen satt ti minutter etter pause, men Bonaventura svarte raskt og helt frem til overtiden så det ut til å bli tre poeng. Rigoni ville det dog annerledes og Milan rotet nok en gang bort poeng etter å ha tatt ledelsen.

Empoli – Milan 1-1 (Serie A) Det skal knapt være mulig å rote bort poeng så ofte som Milan har gjort i starten av denne sesongen, men borte mot Empoli skjedde det igjen. Et skudd fra Biglia gikk via en motspiller og i mål etter bare ti minutter og Milan virket lenge å ha full kontroll, men så sørget en kjempetabbe fra Romagnoli for at Caputo kunne sette inn 1-1 på straffespark. Milan var fryktelig nære ved å få den avgjørende scoringen på slutten, men igjen ble motstanderens keeper kampens store spiller.

Sassuolo – Milan 1-4 (Serie A) Etter en periode hvor Milan stort sett har begynt kampene best var det virkelig ikke tilfellet mot Sassuolo, men heldigvis løftet laget seg etter hvert og til slutt ble det en svært komfortabel 4-1-seier i det som vanligvis er en tøff bortekamp. En fin avslutning på september og nå går man inn i oktober med et greit utgangspunkt.

Tabellposisjon:

Inngangen til september: 12. plass

Utgangen av september: 11. plass

Det er fortsatt tidlig på sesongen og tabellplasseringen etter to serierunder sa ikke veldig mye om hvordan man leverte i august, da kampen borte mot Napoli alltid er tøff. Ellevteplass etter syv serierunder sier dog noe mer, men Milan har en hengekamp og kan klatre opp i ryggen på lagene som ligger topp 4 om man vinner den.

Prestasjoner: Det så veldig bra ut mot både Napoli og Roma, men tre uavgjorte på rad mot antatt svakere motstand har fått oss ned på jorda igjen. Milan hadde muligens fortjent mer i en del av kampene og prestasjonene har ikke vært så svake, men man klarer ikke holde nullen og har periodevis ikke vært gode nok fremover. Heldigvis avsluttet man måneden meget solid med seier mot Sassuolo og i perioder var Milan veldig gode her.

Månedens spiller: Sesongstarten kan være tøff for en del av de spillerne vi er vant til at presterer på et veldig høyt nivå, og langt fra alle har imponert i innledningen av sesongen. En del spillere har likevel vært gode og Higuain var vår beste spiller frem til han ble skadet, men den som virkelig har stått frem i sesonginnledningen er Suso. Spanjolen har scoret to mål og levert tre målgivende, og selv om han tidvis kan være litt frustrerende å se på har han så langt levert forholdsvis godt i alle kamper. Det har gitt et snitt på 6,75 på vår børs så langt i sesongen og det er klart bedre enn de fleste. Ricardo Rodriguez må også nevnes, og sett bort fra kampen mot Napoli har backen vært veldig solid.

Statistikk:

August og september:Mål:Assist:Kort (Gule|Røde):Higuain – 3Suso – 3Calabria – 2Bonaventura – 2Borini – 1Rodriguez – 1Kessie – 2Rodriguez – 1Kessie – 1Suso – 2Higuain – 1Suso – 1Calabia – 1Kessie – 1Higuain – 1Cutrone – 1Castillejo – 1Laxalt – 1Castillejo – 1Bonaventura – 1Biglia – 1Selvmål (Biglia)Calhanoglu – 1

Totalt:Mål:Assist:Kort (Gule|Røde):Higuain – 3Suso – 3Calabria – 2Bonaventura – 2Borini – 1Rodriguez – 1Kessie – 2Rodriguez – 1Kessie – 1Suso – 2Higuain – 1Suso – 1Calabia – 1Kessie – 1Higuain – 1Cutrone – 1Castillejo – 1Laxalt – 1Castillejo – 1Bonaventura – 1Biglia – 1Selvmål (Biglia)Calhanoglu – 1