Moroa over for unge italienere

Italia tapte semifinalen mot Spania.

Med Gianluigi Donnarumma i mål og Davide Calabria på høyre back tok Italia i mot Spania i gårsdagens semifinale i U21-EM.

Italienerne startet kampen bra og stod høyt på spanjolene. Ut over i første omgang tok Spania mer over, men det stod likevel 0-0 til pause. Etter hvilen havnet Italia under da en meget frisk Ceballos spilte fri Saul og Atletico-spilleren sendte Spania i føringen.

Det ble ikke enklere for Italia da Inters Gagliardini ble sendt i dusjen få minutter senere. Di Biagio tok grep og satte inne Manuel Locatelli for Federico Chiesa for å opprettholde den sentrale midtbanen. Det fikk umiddelbare resultater da Italia utlignet til 1-1 ved Bernardschi, bare for å se at Deulofeu assisterte Saul til 2-1 like etterpå.

Flere mål ble det ikke og det var Gerard Deulofeu & Co. som kunne juble over finaleplass mot Tyskland. Finalen vises på Eurosport førstkommende fredag kl. 20.45.

I tillegg til de tre italienerne og Gerard Deulofeu har også Stefan Simic deltatt i mesterskapet. Midtstopperen spilte samtlige minutter for Tsjekkia, som røk ut etter seier mot Italia samt tap for Danmark og Tyskland.