top of page

Montolivo overrasket over sesongstarten


Riccardo Montolivo var overrasket over hvor svakt sesongen startet.

Italieneren, som før sesongen mistet kapteinsbindet til landslagsstopperen Leonardo Bonucci, som kun var en av mange nyervervelser før sesongen. optimismen på Milanello var stor, men til tross for at klubben brukte rundt € 200 millioner på nye spillere har ikke laget hevet seg og avstanden opp til teten er enorm.

«Ingen forventet så store problemer,» sa Montolivo til Sky.

«Det var vanskelig å finne en balanse, men vi jobber hardt for å komme ut av situasjonen. Mitt største ønske er at vi sammen klarer å løse dette og komme på et jevnt høyere nivå enn i 2017.»

32-åringen mener at det ikke kun handler om det tekniske og fysiske.

«Det psykologiske aspektet har vært viktig, og jeg håper derby-triumfen i Coppa Italia vil gi oss den boosten vi trenger.»

«For at Milan skal komme tilbake der klubben hører hjemme mangler det mye. Akkurat nå tror jeg fansen vil se et mer kompakt lag, og det er litt kjappere å få til.»

Milan er nummer 11 i Serie A, 12 poeng bak fjerdeplassen.

«Vi har havnet skikkelig bakpå og teten er sterk. De to cupene er våre konkrete mål og det hadde vært fint å vinne begge to.»

Midtbanespilleren gjentok at de svake prestasjonene kom som en overraskelse.

«Vi så ikke disse hindrene komme og når du ikke ser problemene på forhånd vet du heller ikke hvordan du skal håndtere dem. Det som har skjedd med oss er resultatet. Hver og en må jobbe for å finne seg selv.»

Veteranen var avskrevet av mange før sesongen, men har kjempet seg tilbake og kan se tilbake på en høst med relativt mye spilletid.

«Jeg hadde en vanskelig sommer, men jeg så ikke etter unnskyldninger eller noen å legge skylden på. Jeg jobbet hardt, forbedret meg og holdt meg klar i tilfelle manageren skulle få bruk for meg.»

«Det var ikke enkelt å være ute i kulden, men jeg tok sjansen når jeg fikk den.»

Leonardo Bonucci, som ble hentet for € 38 millioner, overtok kapteinsbindet fra Montolivo.

«Vi har kjent hverandre i mange år og vi har ikke hatt noen problemer med hverandre.»

Til tross for mange nye spillere jobber de som et lag.

«Alle vil ut av situasjonen sammen, vi snakker ikke om hvem som er nye eller gamle. Vi er en enhet.»

Et av lyspunktene er unggutten Patrick Cutrone, som har fått sitt gjennombrudd denne sesongen.

«Jeg håper 2018 blir Cutrone sitt år. Han har vært en positiv overraskelse, men vi må ikke glemme at den vanskelige perioden for ham kommer nå. Alle vil forvente store bidrag. Det skal sies at han har den riktige mentaliteten og jeg er sikker på at han vil lykkes.»

Vincenzo Montella, som i august tok fatt på sin andre sesong som manager, ble erstattet av klubblegende og juniortrener Gennaro Gattuso i slutten av november.

«Han har enorm lidenskap og er veldig seriøs i det han driver med. Ingen bryr seg mer om Milans skjebne enn Gattuso, og hans største styrke er å være balansert etter kampene. Hans holdninger og innstilling forandrer seg ikke, han taper og vinner på samme måte. Det er en viktig kvalitet.»

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page