top of page

Montella: «Napoli er Juventus sin hovedutfordrer»


Vincenzo Montella om ansvaret som manager for Milan, overgangsmarkedet, valget av kaptein og tidligere lagkamerater.

Vincenzo Montella gjorde i går et lengre intervju med Corriere dello Sport der han lettet på sløret hva en ny angriper angår, egne fremtidsplaner, hvem som kan bli klubbens nye kaptein og hvem han anser som de største favorittene i årets Serie A.

«Ingen som har dette yrket kan fra si seg ansvar. Jeg er veldig glad for dette laget som er satt sammen i sommer, men jeg føler et stort ansvar. Når det er sagt vil jeg legge til at jeg er veldig motivert for denne jobben.»

«Denne troppen har blitt satt sammen for å nå fastsatte mål. Det vil naturligvis ta litt tid for alle 10 til å komme på plass, spesielt for de som kommer fra utlandet. Legger vi til at mange er uke kan man regne med enda lengre tilpasningstid.»

«Dette er selvfølgelig i teorien, for jeg er fullstendig klar over at man sjelden får mye tid i italiensk fotball. Jeg er uansett veldig motivert for denne utfordringen. Vi jobber fremtidsrettet og jeg håper å være en del av AC Milan i flere år.»

Montella er opptatt av å vise respekt for fansen og forstår hvor viktig Champions League er for både dem og klubben.

«Vi har snakket om at vi ikke må sløse med fansens engasjement og la dem stå skuffet igjen. Vi må bli et lag så kjapt som overhodet mulig og nå vårt mål om kvalifisering til Champions League denne sesongen.»

Milan ble nummer 6 i fjor, og til tross for mange nye spillere er ikke Montella interessert i noe favorittstempel. Han mener dog at det kommer til å skje på sikt.

«Hvis vi ikke når denne målsetningen vil det skade både økonomien og imaget vårt. Vi må dog være klar over at vi får hard konkurranse fra de andre lagene i Serie A, og selv om de ikke har hatt en like innbringende sommer som oss er de favoritter.» 

«Den klubben som har forsterket seg mest, hvis du ser bort i fra oss, er Napoli. Rett og slett fordi de har beholdt stammen i laget sitt. Mercatoen er dog ikke over og situasjonen kan være snudd på hodet når vi skriver 1. september.»

«Hvis ingen overrasker stort tror jeg derfor at Napoli er Juventus sin største konkurrent til Scudettoen. Dette har vært en god sommer for italiensk fotball så langt, fordi mange klubber har investert tungt. Imaget til Calcio vokser på verdensbasis i forhold til de foregående årene.»

«Juventus har endret litt på stallen sin og investert mye, men man vet aldri hvordan nye spillere finner seg til rette. Jeg mener at et lag som beholder manager og spillertropp fra en sesong til den neste har et fortrinn.»

«Vi har valgt spillere som er klare for kamp og kan tilføre oss noe mer, og samtlige er toppspillere som kan dominere i Italia. Jeg mener at vi har potensialet til å bli et topplag og alt er kun et tidsspørsmål før vi er det.»

Milan må i høst ta til takke med Europa League, men for Montella er det ansett som viktig trening.

«Vi forventer å gå hele veien i Europa League, men vi må ikke undervurdere de andre lagene. Vi er kun med for å venne oss til midtuke-kamper. Det er bare forberedelser til Champions League som er vår virkelige målsetning.»

Milan har vært særdeles aktive i sommer og klubben har, i tillegg til flere viktige signeringer, klart å forlenge avtalen til keepertalentet Gianluigi Donnarumma.

«Jeg tror han valgte å bli fordi han skjønte at dette var det ideelle trekket i karrieren og at han kan vokse seg enda større i Milan. Klubben ønsket virkelig å beholde Gigio.»

All den tid Carlos Bacca er på vei bort og Montella ikke anser Andre Silva for å være helt klar enda, ryktes en ny spiss inn. Manageren er åpen når navnene Pierre-Emerick Aubameyang, Andrea Belotti og Nikola Kalinic dukker opp.

«Vi vurderer situasjonen fordi de er alle ulike spillertyper, men samtlige kunne fungert godt i måten vi ønsker å fremstå på.»

Mercatoens største bombe heter Leonardo Bonucci, som forlot Juventus til fordel for Milan tidligere i sommer.

«La oss si at det plutselig var en mulighet som oppstod i markedet. Det virket urealistisk i starten, men klubben løste det på en forbilledlig måte.»

«Han er for det første er strålende fotballspiller som tilfører erfaring og kan være et forbilde når det kommer til hardt arbeid. Når han gir dette til Milan betyr det at han ikke gir det til noen andre. Bonucci har uten tvil forsterket oss mye.»

«Han kom i god form, er veldig profesjonell og har en god innvirkning på troppen.»

Klubbens nåværende kapteiner (Montolivo & Abate) ryktes å være mindre involvert enn tidligere og manageren kommer til å gjøre endringer i kapteinsteamet.

«Jeg vurderer det, helt klart. Klubben har også litt å si. Vi ønsker å sende ut et signal om en ny start, og på det grunnlaget vil iallefall enten kapteinen eller vise-kapteinen være en nyankommen spiller. Bonucci er en god kandidat, det samme kan sies om Biglia.»

«Jeg bruker litt tid på avgjørelsen fordi mitt valg bør deles av trenerne og resten av spillertroppen. Fansen må også føle seg representert i en slik avgjørelse.»

Vincenzo Montella, med en flott karriere hos blant annet Roma, kommenterte tidligere lagkamerater som har vært involvert i sommer.

Eusebio Di Francesco ble Romas nye manager i sommer.

«Hvis det er en person i fotballverdenen som jeg virkelig bryr meg om måtte jeg svart Eusebio Di Francesco.»

Kongen av Roma, Francesco Totti, la støvlene på hyllen ved sesongslutt. Profilen blir dog værende som Direktør i den evige stad.

«Det var smertefullt og kanskje uungåelig, men det har nok ført ham lengre inn i fansens hjerte og gjør det enklere for mennesker å elske fotball. Jeg ble rørt av hans farvel og jeg hans største seier noensinne er den hyllesten han fikk av Roma-fansen den dagen.»

«Jeg ville invitere ham til noen Milan-kamper, men han måtte avslå. Han tok en modig beslutning og denne dagen måtte komme. Jeg tror aldri Francesco Totti kan bære en annen drakt.»

Selv om den store sagaen for mange Milanistas er nevnte Donnarumma, kommer man ikke utenom Antonio Cassano. Angriperen, som spilte for Milan i 11/12-sesongen, signerte for Hellas Verona 10. juli. En uke senere la han opp, før han samme dag sa at det var en misforståelse. Nøyaktig en uke etter det, 24. juli, la han opp igjen. Tre dager senere ble kontrakten med det nyopprykkede laget terminert.

«Antonio er ren og ufiltrert, så om du spør meg tror jeg at han forsøkte på nytt men oppdaget at han ikke lenger kunne gjøre de tingene han fikk til tidligere. Jeg antar at kroppen ikke responderte slik han var vant til, derfor dro han.»

«Jeg mener at det er en voksen avgjørelse å ta før sesongen var i gang.»

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page