top of page

Mirabelli: «Slik signerer vi spillere»


Milans nye sportsdirektør Massimiliano Mirabelli letter på sløret i forbindelse med klubbens fremgangsmåter på overgangsmarkedet.

Sammen med Milans nye eier Yonghong Li kom også Marco Fassone og Massimiliano Mirabelli inn som henholdsvis administrerende direktør og sportsdirektør.

Det nye radarparet har klart å knytte til seg en rekke spillere til en totaltsum på over € 200 millioner så langt i sommer, og Massimiliano Mirabelli letter litt på snøret i måten klubben har jobbet på.

«Jeg foretrekker å fortelle sannheten. Da Fassone spurte om jeg ville komme hit for å jobbe sammen sa jeg ja til ham, ikke til selve prosjektet,» fortalte Mirabelli i et intervju med Gazzetta dello Sport.

«Vi involverte oss i flere måneder før de nye eierne formelt tok over klubben fra Silvio Berlusconi.»

«Det kunne fått en annen vending, men jeg og Fassone bestemte oss tidlig for å arbeide sammen.»

Det har vært mer aktivitet både på sosiale medier og klubbens nettside i sommer.

«Det er viktig å være tilgjengelige for våre fans på sosiale medier og vi ønsker å forklare våre handlinger så tydelig som mulig.»

«Vi vil være så åpne som vi kan tillate oss å være, også når det gjelder den jobben vi gjør på overgangsmarkedet fra Casa Milan.»

Mirabelli ønsker å spille med åpne kort i forhandlingen med andre klubber.

«Det jeg først og fremst ønsker å tydeliggjøre er at direktører og agenter ikke visste våre adresser. Faktum er at vi ikke gjemmer oss på hotellrom eller i restauranter for å diskutere potensielle overganger rundt en spiller.»

«Vi har ingen hemmeligheter. Ting kan selvfølgelig gå galt når vi jobber på denne måten, men vi har lært at selv om man føler man har gått på et nederlag kan man ende opp med seieren om man har rent mel i posen.»

«Vi ønsker også å gjøre ting på de riktige måtene av respekt for alle de supporterne som støtter klubben.»

Det blir stadig mer snakk om agenters rolle i overgangssaker.

«Vi respekterer alles arbeid, men vi aksepterer heller ikke å bli brukt som et forhandlingskort i andre avtaler.»

«Agenthonorarer blir betalt på en spesielt måte, nemlig når en spiller bytter klubb. Det blir ikke betalt på samme måte når det er snakk om en kontraktsforlengelse.»

«Vi foretrekker å lære og få erfaringer av våre egne feil. Vi vurderer en spiller gjennom å observere ham flere ganger. Deretter tar vi en avgjørelse om det er riktig spiller for oss eller ei.»

«Først da spør vi hvem agenten er. Jeg tillater ikke agenter å tilby oss spillere.»

Sommerens (så langt) mest omtalte overgangssaga har vært rundt Gianluigi Donnarumma. Unggutten, representert av omstridte Mino Raiola, uttalte at han ville bort fra klubben. Det hele endte med at både klubb, spiller og agent måtte fire på sine krav, og keepertalentet signerte en ny kontrakt med Milan frem til 2021.

«Gigio sin kontraktsforlengelse ble som en ny signering. Vi endte opp med å forhandle om våre ønskede betingelser, og han endte opp med å akseptere dårligere økonomiske betingelser enn han kunne fått et annet sted.»

2 visninger0 kommentarer

Komentarze


bottom of page