top of page

Milans unggutter vant ScudettoenMilans U16-lag vant i dag scudettoen, etter å ha slått Roma 5-2 i finalekampen i den nasjonale serien.

I ettermiddag spilte Milans U16-lag sin siste kamp for sesongen, hvor de møtte Roma i kampen om scudettoen. Milan var ansett som favoritter i forkant av oppgjøret, og det skulle ta mindre enn et minutt før Milan tok ledelsen! U16-lagets nummer 9, Riccardo Tonin, overlistet Romas målvakt etter strålende forarbeid av Daniel Maldini og Siaka Haidara. Trioen skulle bli avgjørende for Milans dominans i oppgjøret, og viste fremragende ferdigheter i kamp mot Italias nest beste U16-lag. Fra start var Milan fullstendig overlegne, og innen det var spilt 23 minutter stod det 3-0 på resultattavla. Først satte venstreback Basani ballen i mål etter et flott angrep på venstresiden, før Haidara fikk æren av å avslutte et fantastisk angrep fra Milans unggutter.

Roma reduserte etter en halvtimes spill etter svakt forsvarsspill fra Milans side, og til tross for at de rødsorte styrte oppgjøret ble det på ny spenning i oppgjøret. Den tiltok ytterligere etter pause, når kaptein Culotta gjorde en svak jobb med å klarere et innlegg og Roma fikk redusert nok en gang. På 3-2 var det spenning i oppgjøret og det bølget frem og tilbake med sjanser begge veier. Roma kom fryktelig nært å sette også sitt tredje, men en fantastisk redning fra Soncin hindret utligning. Da våknet Milans offensive krefter igjen, og Tonin var igjen på farten. Spissen ble stusset igjennom i bakrom og løp seg fri fra forsvaret, og alene med keeper gjorde han ingen feil. Med 4-2 var seieren så godt som i boks, men Roma forsøkte å angripe og da ble det store rom for Milan. Dermed fikk også Haidara muligheten til å sette inn sitt andre for dagen etter en strålende kontring. Milans unge stjerne gjorde ingen feil alene med keeper og satte ballen sikkert i mål med kampens siste berøring. Scoringen ble forøvrig satt opp av Basani, som noterte seg for scoring og to assist.

Milans 2001-lag imponerte stort, og spesielt den offensive trioen samt Basani leverte strålende prestasjoner. Vi gratulerer trener Lupi og hans spillere med seieren, og håper å se denne gjengen prege Milans A-lag i fremtiden.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page