top of page

Milans tre argumenter


Milan har tre argumenter som de vil bruke for å unngå utestengelse fra Europa.

Sent i juni ble det klart at UEFA utestenger Milan fra sine turneringer i en av de to neste sesongene for brudd på FFP-reglene. Milan har anket til CAS med håp om å få kjennelsen omgjort, og i følge Gazzetta dello Sport er det tre hovedmomenter som Marco Fassone vil legge vekt på.

– Gjelden som hemmer klubben er i stor grad opparbeidet under Silvio Berlusconi sitt regime og det vil være urettferdig å straffe de nye eierne for gammel moro.

– Klubben mener at flere punkter i den avtalen om håndtering av svak økonomi som ble lagt frem for UEFA, og som førte til utestengelsen, har tilstrekkelig gode fremtidsutsikter.

– Tvilen rundt Yonghong Li. Milan vil legge vekt på at årsaken til at forretningsplanene endret seg gjennom sesongen var fordi klubben fant det nødvendig, ikke fordi kineseren slet med å stille med økonomisk sikkerhet. Marco Fassone hadde også håpet å kunne vise til en ny investor, men per dags dato ser det ikke ut til at Yonghong Li kommer til enighet med Rocco Commisso.

Milan ønsker i det minste å få utsatt straffen med ett år, slik at ledelsen får bedre tid til å få klubbens økonomi i bedre balanse. Det vil naturligvis medfører ytterligere risiko, spesielt med tanke på at det blir hard konkurranse om en plass i neste års Champions League. Dersom straffen blir utsatt og Milan ender på topp 4, vil ikke klubben få delta i Champions League 2019/20. Da kan det være mer hensiktsmessig å kvalifisere seg for Europa League i høst, ta straffen og ha 100% fokus på ligaen gjennom 2018/19.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page