top of page

Milans nye helterNå er overgangsvinduet stengt og Milanfans kan se tilbake på sommermånedene med et optimistisk blikk. Store summer ble brukt for å tiltrekke seg noen av Italia og Europas heteste navn, og her presenteres samtlige signeringer:

Juraj Kucka:

Duracellkaninen ble født 26. februar 1987 i Bojnice, Tsjekkia. Kucka er en midtbanespiller som kan bekle en indreløperrolle, samt ligge bredt ute til venstre. Slovaken ble hentet til Genoa i 2011, hvor han fikk 110 ligakamper og 10 mål. 28. August signerte han for Milan for ca 3 millioner euro og har skrevet under på en kontrakt som varer ut 2018/19-sesongen. Han har per nå 41 kamper og 4 mål for sitt hjemland.

Mario Balotelli: Det meste er allerede sagt om Supermario, men vi presenterer han likevel. Dette blir 25-åringens andre periode i Milan etter å ha blitt solgt for ca 16 millioner pund til Liverpool i 2014. Italieneren imponerte ikke stort i på Anfield og ble dermed lånt gratis ut til Milan i august. Lånet gjelder inneværende sesong, og han må opptre varsomt for ikke å bli sendt på hode tilbake til England. Balotelli har nemlig en klausul i leiekontrakten som har klare retningslinjer for hvordan han skal opptre, dette innebærer for eksempel et alkohol- og twitterforbud.

Alessio Romagnoli: Den nye Nesta? Det har ikke manglet på lovord om 20-åringen som signerte en femårskontrakt for Milan i sommer. Midtstopperen kom fra Roma, og har lenge blitt sett på som Italias kommende forsvarssjef. Romagnoli imponerte for Sinisas Sampdoria forrige sesong, så det var ikke mange som var overrasket da de to ble gjenforent på San Siro i sommer. Han skal bære Nestas gamle nummer 13, så forventningene er skrudd i taket. Vil 25-millionersmannen klare å levere?

Luiz Adriano: Brassen har bøttet inn mål for ukrainske Shakhtar Donetsk siden overgangen fra Internacional i 2007, som ble verdenskjent etter å ha scoret 4 mål på en omgang i Champions League mot BATE forrige sesong. Det blir ikke noe spill i Europa i år, men Adriano spiller en av hovedrollene for å Milan inn i det gjeve selskap igjen. 28-åringen skrev i sommer under på en femårskontrakt etter å ha kostet Milan 8 millioner euro.

Carlos Bacca: Bacca ble Milans fjerde dyreste signering gjennom tidene da han kom fra Sevilla for ca 30 millioner euro i juli. Colombianeren scoret 34 mål på 71 ligakamper for La Liga-klubben og står med 7 mål på 20 landskamper, så det er forventinger om at han skal skyte Milan oppover på tabellen. Fysikken hans er enorm, og når man krydrer det med tekniske finesser lover det bra for Sinisas trofejakt. Bacca har bundet seg til klubben for 5 år.

Andrea Bertolacci: Italieneren imponerte voldsomt for Genoa forrige sesong og var jaktet på av flere klubber i sommer. Det var Milan som sikret seg 24-åringens tjenester for fire å fremover. Bertolacci ble ingen billig mann, han kostet nemlig rundt 20 millioner euro. På banen er han en kreativ løpsmaskin som er tiltenkt å spille ved siden av defensivt trygge de Jong, en ”match made in heaven” vil mange si, så vil tiden vise om det fører til suksess.

Rodrigo Ely: I likhet med Balotelli blir dette Elys andre periode i den rødsvarte drakta. Brassen ankom Milans akademi i 2012 som 19-åring fra hjemlandsklubben Gremio, men ble lånt ut til flere Serie B-klubber. Nå er midtstopperen derimot tilbake og har skrevet under på en kontrakt som varer ut juni 2019. Debuten ble ingen stor suksess etter t den endte med rødt kort etter 36 minutter i serieåpningen, men Ely kommer nok sterkere tilbake.

Jose Mauri: Den nye Gattuso kom vederlagsfritt fra konkursrammede Parma etter å ha imponert for den tidligere storklubben. 19-åringen er en sentral midtbanespiller med gode defensive ferdigheter. Det blir spennende å se om stortalentet som har skrevet under for fire år får spille under Sinisa denne sesongen, det lover i alle fall godt for fremtiden.

Til slutt sier vi adjø til følgende spillere som forlot klubben: Alessandro Matri til Lazio (lån) Cristian Zaccardo til Carpi Gabriel Paletta til Atalanta (lån) Simone Verdi   til Eibar (lån) Didac Vila til AEK Athen Michelangelo Albertazzi til Verona Robinho til Guangzhou Evergrande Gabriel til SSC Napoli (lån) Stephan El Shaarawy til Monaco (lån) Valter Birsa til Chievo Michael Essien til Panathinaikos Hachim Mastour til Malaga (lån)

1 visninger0 kommentarer

Kommentarer


bottom of page