top of page

Milans midtstopperkabalVi er i gang med en serie av artikler hvor vi gjennomgår hva som ser ut til å skje i hver enkelt posisjon i laget, og vi har nå kommet til midtstopperplassene.

Milan har hatt store utskiftninger på stopperplass de siste sesongene, men etter at Simon Kjær kom inn i januar har han og Alessio Romagnoli stort spilt når de har vært tilgjengelige. I Romagnolis skadefravær på slutten av sesongen steppet 20 år gamle Matteo Gabbia inn og gjorde en solid figur, og man vurderer nå situasjonen hans. Enten blir han værende som et alternativ som skal kjempe om en startplass eller så vil han lånes ut til en klubb på høyest mulig nivå i italiensk fotball. Kjær fullførte sin overgang for noen uker siden og er også klar for en ny sesong i Milan-trøya, mens alt tyder på at kapteinen Romagnoli også skal bli værende. Det er dog større spørsmålstegn ved de resterende midtstopperne i Milan. Mateo Musacchio har slitt med en ankelskade som har holdt ham ute siden januar, og siden den gang har andre alternativer sett ut til å ta den aktuelle startplassen. Dette gjør at argentineren antagelig vil se seg om etter et nytt lag dersom hans skadeproblemer gir seg før overgangsvinduet stenger. Leo Duarte kan også være på vei ut, men antageligvis i en låneavtale. Brasilianeren har slitt mye med skader denne sesongen og har bare spilt 6 kamper for Milan.

Med en del usikre kort er Milan på jakt etter en ny midtstopper, og blant de navnene som har blitt nevnt hyppigst er vår egen Kristoffer Ajer! Celtic-stopperen jaktes av en rekke klubber, men skal stå høyt på ønskelista i Milano og er et hett alternativ. Han virker dog ikke å være førstevalget. Det var i utgangspunktet Dayot Upamecano, men franskmannen har signert en ny kontrakt med Leipzig. Derfor har Milan nå vendt øynene mot Firenze, og Nikola Milenkovic. En prislapp på 40 millioner euro skal dog være i overkant av hva Milan er villige til å betale, og det gjør at man ser på andre alternativer. Her skal Ajer stå høyt i kurs, mens Wesley Fofana fra St. Etienne skal være den siste nåværende aktuelle løsningen. 19-åringen har fått sitt gjennombrudd denne sesongen og har vist svært lovende takter i Ligue 1.

8 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page