top of page

Milan-treneren lever farlig


Misnøyen med Vincenzo Montella skal ha nådd klubbledelsen. Selv tar treneren det hele med ro.

Det er vel ikke til å stikke under en stol at Milans trener er under stort press om dagen. Klubben brukte i sommer over € 200 millioner på å forsterke laget, og har vært tydelige på at målet er å kvalifisere seg for spill i Champions League neste sesong. Likevel kan det på dette tidspunktet se ut som det er milevis opp til lagene foran, og til og med en Europa League-plass henger i en tynn tråd slik det er nå.

Rossoneri ligger hele elleve poeng bak fjerdeplassen, som gir den siste inngangsbilletten til neste års CL, og syv poeng bak Sampdoria som innehar nærmeste EL-plass. Begge disse lagene har også én kamp mindre spilt enn Milan. Noe som også er bekymringsverdig er lagets form mot de andre topplagene. Mot de seks som for tiden ligger foran på tabellen er status null poeng og 4-15 i målforskjell. Med andre ord er det lite som peker i retning av at Milan er et topplag om dagen – og ser man poengfangsten i forhold til forrige sesong har Milan per dags dato hele syv poeng færre etter like mange spilte kamper.

I sosiale medier hagler det med ukvemsord i retning Montella og mange av hans taktiske valg og spillerdisposisjoner, og nå ser det også ut til at misnøyen har nådd ledelsen. Ifølge Corriere dello Sport skal det være forventet at Milan får med seg gode resultater fra de neste åtte kampene, mot antatt svakere motstand*, og skulle de ikke levere her vil Montellas dager på San Siro være talte. Det spekuleres også i om den tidligere Roma-spissen kan være ferdig allerede til helgen, skulle utfallet av hjemmekampen mot Torino være lite tilfredsstillende.

Hovedpersonen selv ser ut til å ta det hele med knusende ro, og står på at forholdet til sine sjefer er godt:

«Jeg aksepterer alltid kritikk, man må vite hvordan man skal ta det til seg og forstå hvor det kommer fra», sa treneren til Milan TV, og fortsatte:

«Det går fint. Det viktige er å ikke miste balansen og den riktige vinklingen når det kommer til å evaluere kritikken. Jeg blir bedømt, og de over meg blir selvsagt bedømt for deres arbeid.»

«Mitt forhold til Mirabelli er veldig bra. Det skal selvsagt gjøres evalueringer, og alt kan finjusteres, men på et personlig plan er forholdet strålende»

Treneren forteller videre at både han og Mirabelli selvsagt var skuffet etter lørdagens nederlag, men selv om Milan heller ikke denne gang greide å få med seg noe fra Napoli, så treneren noe positivt:

«Vi hadde en grei kamp mot Napoli, men vi kan ikke si oss fornøyde med det. Det er sant at vi ikke hadde noen ballberøringer innenfor deres sekstenmeter i første omgang, men vi er det laget som har hatt flest avslutninger på Napolis mål.»

Montella peker fortsatt på at det er ting å forbedre, men ser altså likevel lyst på ting:

«Jeg tror vi kan ta igjen det tapte. Jeg er optimistisk fordi jeg ser et lag som forbedrer seg, om ikke så hurtig. Vi må fullføre, og jobber med saken.»

Bare tiden kan gi oss svar på om Vincenzo Montella greier å få Milan-skuta på rett kjøl igjen. Så gjenstår det å se om han får den tiden han trenger.

Forøvrig meldte Sky Sport Italia i forrige uke at Milan var i samtaler med tidligere Juventus-sjef Antonio Conte om trenerjobben fra og med neste sesong. Dette er foreløpig kun løse rykter, og det vil være naturlig å tro at også det italienske landslaget vil ha et ord med i saken skulle den nåværende Chelsea-bossen være tilgjengelig til sommeren.

*Milans neste åtte kamper går mot Torino(H), Benevento(B), Bologna(H), Verona(B), Atalanta(H), Fiorentina(B), Crotone(H) og Cagliari(B).

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page