top of page

Milan styrte spillet


Hjemmelaget styrte det meste på San Siro i ettermiddag, men heller ikke mot tabelljumboen maktet Milan å ta alle tre poengene og kampen endte 1-1. Her kan du lese kampreferatet fra kampen. 

Et hjemmelag som styrer omgangen

Som mange andre kamper slet Milan med å ta føringen i startet og det var gjestene som var mest på de første ti minuttene. Verona kom til et par innlegg og cornere og det var tydelig hva deres kampplan var, spydspissen Luca Toni skulle få baller å jobbe med i boksen. Etter åpningskvarteret tok Milan mer over kampen og skapte flere brukbare muligheter. Både Niang, Bacca og Bonaventura hadde sine sjanser, men ingen evnet å få ballen i mål og Verona blokkerte flere avslutninger fra gode posisjoner.

Milan fikk noe overraskende flere gode overgangsmuligheter i situasjoner hvor Verona hadde mange spillere høyt i banen, men maktet ikke å ta vare på mulighetene. Den sentrale midtbaneduoen med De Jong og Montolivo slet med å strekke høyere i banen og ble begge ofte liggende alt for dypt i banen. Montolivo slo også et par forferdelige feilpasninger som kunne blitt utslagsgivende. Den verste kom etter 25 minutter når kapteinen spilte ballen rett i beina på Toni som spilte frem Viviani. Heldigvis for vertene gikk avslutningen en halvmeter utenfor målet. Etter en drøy halvtime produserer Milan to enorme sjanser etter overganger, men begge gangene blir Bacca avblåst for offside. To særdeles tvilsomme avgjørelser fra linjedommeren. Verona avsluttet omgangen best og skapte et visst trykk på Milan uten å skape det helt store foran Donnarumma.

Enormt press fra Milan

I starten av den andre omgangen fikk Verona tidlig en mulighet, nok en gang kom det etter et innlegg. En spiller stod umarkert på 11 meter og headet utenfor målet til Milans sisteskanse. Milan kom til sin første sjanse i andre omgang like etterpå og det var Niang som slo et godt innlegg til Bonaventura, men keeper reddet mesterlig. Etter 52 minutter fikk Milan endelig hull på byllen. Niangs avslutning ble blokkert, men han fikk tilbake ballen og spilte frem Adriano. Brasilianeren fikk en blanding av et dårlig touch og en god pasning til Bacca som tuppet ballen i mål fra 10 meters hold. Milan holdt trykket oppe og skapte en god mulighet på corner, men Alex´ heading ble slått over mål. Etter 55 minutter fikk Toni en brukbar mulighet, men avslutningen på volley gikk like utenfor målet til Donnarumma. Like etterpå fikk spissen en langt oppspill og knuste Alex i duellen. Toni headet ned til Greco som ble lagt i bakken av en klønete De Jong som laget straffe og pådro seg et rødt kort. Luca Toni var sikker som banken og lagene var like langt.

Etter utligningen fortsatte hjemmelaget å styre spillet og skapte det som var sjanser. Etter en drøy time gjorde Mihajlovic sin første endring og tok ut Adriano til fordel for Kucka. Manageren gjorde sitt andre grep etter 78 minutter og satt innpå Bertolacci etter et lengre skadeopphold. Kaptein Montolivo måtte vike plass og ble i tillegg buet kraftig på når han forlot gressmatten. Neste mann inn var Cerci som erstattet Niang som hadde kommet til flere muligheter i kveld uten å treffe nettmaskene. Cerci var pigg i de 10 minuttene han fikk spille og var involvert i flere store sjanser som hans lagkamerater ikke var i stand til å omsette til mål. Verona var knapt på Milans banehalvdel den siste halvtimen og det ble skapt flere store muligheter til å ta ledelsen, både Bertolacci, Bonaventura og Alex fikk sine muligheter. Det var et voldsomt trykk mot Veronas mål de siste minuttene av kampen, og Milan ble muligens snytt for et straffespark da lagets beste offensive spiller i kveld, Giacomo Bonaventura, fikk to strake armer i ryggen inne i 5-meteren. Gjestene forsvarte seg dog mesterlig i en hektisk avslutning og kunne forlate Milano med et poeng i bagasjen.

3 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page