Milan snudde til seier mot Parma

Milan kom under 1-0 mot Parma, men leverte en sterk andreomgang og snudde til seier.

Milan startet oppgjøret med å presse Parma høyt og virket å ha god kontroll på kampen i innledningen. De første halvsjansene kom ved Theo Hernandez og Zlatan Ibrahimovic, men ingen av dem fikk satt sin avslutning på mål. Den første store sjansen kom ved Romagnoli etter en corner, hvor stopperen headet ballen i tverrliggeren. Deretter fulgte et strålende Milan-angrep som endte i scoring, når Bonaventura satte ballen i mål etter en flott hælflikk fra Zlatan. Reprisene viste dog at det var en ganske klar offside på Bonaventura og målet ble annullert.

Da våknet Parma til live og viste kontringsstyrken som er i laget. Først var det Gervinho som gikk nærmest på egenhånd gjennom Milan-forsvaret, før han satte ballen over mål når han skjøt fra omlag 20 meter. Samme mann var arkitekten bak det neste angrepet, hvor han slapp ballen med perfekt timing og fant løpet til Grassi. Sistnevnte fikk god tid til å sikte med innlegget og slo ballen inn til Jasmin Kurtic. Parmas midtbanespiller smalt til på første touch og hamret ballen inn i det nærmeste hjørnet! Dermed var det Parma som hadde tatt en sjokkledelse på San Siro, og denne holdt de inn til pause.

Etter hvilen brukte Milan noen minutter på å komme i gang, men tok initiativet og etter 52 minutter kom den første muligheten. Franck Kessie mottok ballen ute til venstre og dro seg inn i banen før han forsøkte lykken fra omlag 30 meter. Ivorianeren fikk et helt fantastisk treff og ballen smalt via stolpen og inn! Den vanvittige scoringen er fort en kandidat til årets mål! Det var Kessies fjerde mål for sesongen, og scoring i tredje kamp på rad for formspilleren.

Fem minutter senere fikk Milan frispark et stykke inn på Parmas halvdel. Hakan Calhanoglu, som var nest sist på Kessies scoring, slo en strålende dødball inn i feltet og der hadde Romagnoli kommet seg fri for å styre inn sitt første for sesongen! Dermed hadde Milan snudd til 2-1 i løpet av fem minutter, men kampen var på ingen måte avgjort! Kulusevski hadde et skudd som gikk via Kjær og i tverrliggeren, før samme mann spilte frem Inglese til en kjempesjanse. Den ble mesterlig stoppet av Donnarumma, og da virket det som om Milan våknet igjen.

Etter 77 minutter drev Giacomo Bonaventura ballen fremover på kanten, og kjempet seg fri fra Hernani før han gikk på tvers av feltet. Bonaventura dro på seg presset og slapp så ballen til Calhanoglu, som fikk tid til å ta i mot ballen og gå på skudd. Tyrkeren traff klokkerent og ballen gikk som et prosjektil ned i hjørnet, og 3-1 var et faktum! En strålende snuoperasjon fra Milan, som hadde relativt god kontroll etter dette og kanskje burde økt ledelsen dersom presisjonen på siste tredjedel hadde vært noe bedre.