top of page

Milan med triumf i verdens største turnering


Milan kunne juble etter seier i Norway Cup 2017. 

Siden 1972 har Ekebergsletta hver sommer blitt fylt med talentfulle og håpefulle gutter og jenter i det som etter hvert har vokst til verdens største fotballturnering. I Norges hovedstad har drømmer blitt knust, jubelscener utspilt seg og utallige scoringer feiret på alle tenkelige måter.

Denne sommeren har ikke vært ulik de foregående, og som seg hør og bør har norske barn blitt utfordret fra alle verdens kriker og kroker. I gutter 13-klassen har flere norske lag vært så heldige å få møte vår egen herlige klubb, AC Milan. Fra Italia har Milan sendt sine 11 år gamle akademispillere for å bryne seg på (stort sett) lag med to år eldre spillere , og gutta i rødt og sort leverte til de grader.

I gruppespillets første kamp søndag for en uke siden møtte Milan Halsa/Valsøyfjord (10-0). De to neste dagene ventet Nordre Fjell (6-0) og Nannestad (11-0). I A-sluttspillet tok Milan greit for seg og sendte først John Carew sin moderklubb Lørenskog ut med sifrene 6-0. I kvartfinalen Ble Emblem blå feid av banen med 8-0 før Emblem hvit ble slått 4-0 i semifinalen.

I finalen på fredag ventet Vestnes Varefjell, den lille bygda fra Møre og Romsdal som er mest kjent blant fotballsupportere for å ha oppfostret den legendariske fotballspilleren Bernt Nikolai Hulsker. Den tidligere spissen har gjennom en innholdsrik karriere blant annet spilt 13 seriekamper for Vålerenga i gullsesongen 2005 uten å score, bommet på straffespark i Champions League-kvalifiseringen samme høst og rykket ned med sørlandsklubben IK Start i 2007. I dag er Bernt Hulsker moromann og har blant annet podcasten «Foppall med Bernt Hulsker» i regi av VG. Han ble for alvor kjent utenfor Norden da han i forbindelse med landskampen mellom Norge og San Marino i 2016 skrudde av lyset i studio og beordret VG til å stoppe sendingen.

Under finalen på Ekebergsletta ga Vestnes de unge og lovende fra Italia kamp til døra, og etter full tid stod det 1-1 på tavla. I første ekstraomgang gav Vestnes sin keeper Owen Hjelme Connor en retur som ble satt i nota av Bueti Nicolo. Milan kunne dermed slippe jubelen løs siden Norway Cup fortsatt praktiserer Golden Goal (første målet vinner) i ekstraomgangene.

På TV 2 sine nettsider kan du se et par videosnutter fra turneringen som vitner om særdeles begavede og dedikerte gutter i rødt og sort.

Vi gratulerer Milans guttelag og håper et og annet navn fra troppen  en gang i fremtiden går hele veien til stjernehimmelen.

Milans tropp:

Rimbu Christian, Somma Alessandro, Bernave Simone, Scaldaferri Biagio, Cojocaru Andrea, Grimaldi Edoardo Camillo, Serra Emanuele Sergio, Bueti Nicolo, Olica Gabriele, Ajdarkosh Sam, Barzago Niccolo, Caviglia, Lorenzo, Scaldaferri Giacomo, Del Bigallo Federico, D’Introno James.

24 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page