top of page

Milan-Juventus: Statistikk


Regjerende seriemester Juventus kommer på besøk, og selv om de har vært det beste laget de siste sesongene har det ikke alltid vært slik.

Når Milan og Juventus møtes ikveld er det mest sannsynlig for siste gang under Silvio Berlusconis eierskap. «Il presidente», som kjøpte klubben i februar 1986, er nå klar for å selge og de fleste rapporter hevder at salget til de kinesiske investorene i Sino-Europe Sport, blir fullført i løpet av november. Berlusconi-æraen går med andre ord mot slutten og i forbindelse med dette og kveldens kamp på San Siro har vi samlet sammen litt tall og fakta fra de mange herlige oppgjørene disse to gigantene har hatt i ligaen de siste 30 årene.

59 – 17 seiere, 23 uavgjorte og 19 tap har det blitt på 59 oppgjør.

23 – Av de 23 uavgjorte kampene har syv endt 0-0 og hele elleve endt 1-1.

4 – Største seier kom 12. mars 1989, hjemme på San Siro og endte 4-0.

6 – Største nederlag var også på San Siro – 6-1 vant Juventus 6. april 1997.

13 – Carlo Ancelotti har ledet laget flest ganger – 3 seiere, 5 uavgjorte og 5 tap på 13 kamper er fasiten.

5 – Arrigo Sacchi er treneren som har vunnet flest av oppgjørene for Milan. Fem seire ble det på trenerlegenden.

39 – Ingen tvil om hvem som har spilt flest kamper. Hele 39 ganger har Paolo Maldini spilt mot Juventus i serien – nærmest ham kommer Costacurta med 25 og Baresi med 22 spilte.

16 – Christian Abbiati er mannen som har stått bakerst flest ganger – i 16 kamper har den nå pensjonerte målvakten voktet buret for diavolo.

6 – Andriy «Sheva» Shevchenko er toppscorer og endte opp med seks fulltreffere. Riktignok har «Pippo» scoret åtte ganger i disse oppgjørene, men han har scoret for begge lag – tre for Milan og fem for Juventus. Marco Simone har fem og Ronaldinho fire scoringer på plassene bak.

6 – Massimo Ambrosini har flest gule kort med seks. Bak ham finner vi Alessandro Nesta og Zvonmir Boban med fem hver.

7 – Syv forskjellige spillere har pådratt seg rødt kort – to direkte og fem pga to gule.

5 – Dagens dommer, Nicola Rizzoli, er den dommeren som har dømt flest av disse matchene. Fem kamper har endt med to seiere og 3 tap for Milan.

1 – Èn nordmann har fått gleden av å være en del av disse oppgjørene – Steinar Nilsen spilte hele 2. omgangen i 4-1 tapet borte, 28. mars 1998.

5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page