top of page

Milan frigir spillere


Flere Milan-spillere må finne seg en ny klubb i sommer.

Som vanlig får ikke alle ønsket om en ny kontrakt oppfylt, og vi går gjennom listen over de spillerne som var kontraktsløse 1. juli. Med mindre klubben snur på flisen er disse spillerne ferdige i Rossoneri.

Det mest profilerte spilleren er naturlig nok Keisuke Honda. Japaneren kom på free transfer fra russiske CSKA Moskva i januar 2014, og det var store forventninger til mannen som ikledde seg drakt nummer 10. Dessverre gikk det nok ikke helt slik som man hadde ønsket, og Honda har på mange måter blitt ett symbol på klubbens fall. Laget spilte Champions League da han ankom, men siden har ikke Milan vært i nærheten av det ypperste selskap og på japanerens 3.5 sesonger i Serie A har Milan blitt nummer 8, 10, 7 og 6. Keisuke Honda spilte 91 offisielle kamper for klubben og scoret 11 mål.

Hachim Mastour og Milan er nå historie. Marokkaneren med italiensk pass ble hentet til akademiet allerede som 14-åring i 2012 og ble i flere år ansett som ett av de største talentet i landet. På tampen av 13/14-sesongen satt han på benken for Milan, men kom ikke på banen.

Foran sesongen 15/16 ble unggutten sendt på lån til spanske Malaga for å få litt spilletid på høyre nivå enn Primavera, men det ble så langt i fra vellykket som det var mulig. Fordi han var mindreårig måtte FIFA godkjenne overgangen, noe som ikke skjedde før i november. Kun et par dager etter at han ble klarert for spill fikk han et innhopp på 5 minutter, men det var de eneste minuttene Mastour fikk med seniorfotball i La liga og ved sesongslutt ble avtalen avsluttet 1 år før planlagt.

Denne sesongen har han tilbrakt i Nederland for Zwolle, men med kun 5 kamper for A-laget har ikke 19-åringen klart å overbevise på det nivået heller. Nå er han frigitt av Milan og må se seg om etter en ny arbeidsgiver.

Ameth Lo har lagt bak seg et mislykket lån i Serie C og fikk kun et innhopp på 14 minutter gjennom hele sesongen, og Milan valgte heller ikke å forlenge kontrakten med midtstopperen. Det var hans første sesong på seniornivå og det kan meget vel være at vi får se 20-åringen på en annen arena i fremtiden, men det vil i denne omgang ikke skje i Milan.

Sistemann som ikke fikk ny kontrakt var Nnamdi Oduamadi. Nigerianeren kom faktisk til klubben tilbake i 2009, da han ble hentet fra Pepsi Football Academi i hjemlandet. Sommeren 2010 ble halvparten solgt til Genoa for € 3.5 millioner som en del av avtalen som tok Sokratis Papastathopoulos til Milan. Oduamadi ble dog  værende i Milan og fikk sin debut mot Catania samme høst. Det ble også hans eneste kamp for klubben og fra januar 2011 har den lynhurtige angriperen vært på utlån til Torino, Varese, Brescia, Crotone, Latina, Sanliurfaspor og HJK Helsinki. Nå er det dog slutt på utlånene og 26-åringen må ut på klubbjakt.

I tillegg har Mario Pasalic, Mati Fernandez, Lucas Ocampos og Gerard Deulofeu forlatt klubben etter at låneavtalene deres hverken har blitt gjort permanent eller forlenget.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page