top of page

Milan fortsatte rekken med ubeseirede kamper mot AtalantaAtalanta har vært Serie As store formlag denne våren, men Milan var best mot Bergamo-klubben og fortsatte sin rekke uten tap.

Atalanta har vært i fryktinngytende form denne våren, og er det laget i Serie A som har tatt flest poeng siden nyttår. Etter corona-pausen har de vært i fyr og flamme, og i likhet med Milan har de ikke tapt en eneste kamp. Den statistikken fortsatte for begge klubber etter kveldens kamp, men Milan imponerte, til tross for skadeproblemene før kampen. Alessio Romagnoli og Andrea Conti ble skadet sist, mens Theo Hernandez pådro seg en suspensjon. Utover det er også Musacchio og Duarte skadet, hvilket gjorde at Milan måtte bytte tre av fire i forsvarsleddet og ikke hadde flere alternativer tilgjengelig enn de som spilte. Calabria, Kjær, Gabbia og Laxalt hadde dog relativt god kontroll og leverte totalt sett en god kamp. På midtbanen manglet også viktige Bennacer, hvor Biglia startet.

Det var Atalanta som kom best i gang, og de satte Milan under et lite press fra start. De Roon var frempå med et godt langskudd, før Zapata fikk en brukbar mulighet takket være et frispark fra Gomez, som også hadde et brukbart skuddforsøk på dødball. Med et lite kvarter spilt var det dog en dødball i den andre enden som skulle ende i tellende resultat. Rebic ble felt etter å ha slått tunnel på Toloi, og Milan fikk frispark ute til venstre, noen meter fra straffefeltet. Alle ventet på et innlegg, men Hakan Calhanoglu har spilt på seg selvtillit den siste tiden og gikk i stedet for skudd! Ballen fant veien til nettmaskene helt oppe i det lengste hjørnet og Milan var i ledelsen!

Ti minutter senere skulle dog Atalanta få en ny dødballmulighet, denne gang fra ellevemetersmerket. En klønete involvering fra Biglia førte til at gjestene fikk straffespark og det var Ruslan Malinovksyi som skulle tre frem for «la Dea». Donnarumma gikk riktig vei og reddet forsøket! Den 21 år gamle keeperen var forøvrig kaptein i en hel kamp for første gang i karrieren i dette oppgjøret.

Den neste muligheten kom til Milan, men Calhanoglus tverrliggerskudd ble til slutt avvinket for offside. Det var det også mange som håpet på av de i rødt og sort noen minutter senere, når Duvan Zapata fikk en mulighet. Biglia mistet ballen på vei fremover og Atalanta kontrer, før det kom et skudd fra distanse. Det gikk via to spillere og havnet i beina på Zapata, som klarte å holde unna Calabria før han satte inn 1-1. Dette var også resultatet til pause.

Etter hvilen var det stort sett jevnspilt, men Atalanta startet best også etter pause. Både Papu Gomez og Zapata hadde noen gode avslutningsforsøk, men begge gikk til side for mål. Milan gjorde så et trippelbytte etter at timen var spilt. Blant innbytterne var Leao, som etter kort tid på banen satte opp Saelemaekers til en god mulighet. Høyrekanten bommet nesten på ballen og fikk lite ut av sjansen, men Milan var igjen på fremfoten den siste halvtimen. Leao satte igjen fart på en kontring og fikk spilt inn til Bonaventura i god skuddposisjon. Sistnevnte traff godt, men skuddet smalt i stolpen og ut i ansiktet på Gollini. Milan opprettholdt trykket den siste halvtimen, men skapte ikke de helt store sjansene. Zlatan Ibrahimovic, som spilte en svært god kamp, ville ha straffe kort tid før slutt, men dommeren mente svensken gikk for lett ned. Dermed endte det 1-1 på San Siro og Milan innehar dermed sjetteplassen med to kamper igjen å spille.

6 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page