Milan feide Bologna av banen

Milan tok en svært overbevisende seier mot Bologna, etter å ha vunnet hele 5-1 på San Siro.

Milan har vært i svært god form den siste tiden og hadde ikke tapt på åtte kamper før Bologna kom på besøk til San Siro. Denne gang skulle det ta bare ti minutter før Milan tok ledelsen, når Milan rullet opp et strålende angrep og Alexis Saelemaekers satte inn sitt første mål for klubben. Det kom etter en flott assist fra Theo Hernandez og et overhopp fra Zlatan! Etter halvspilt førsteomgang økte Milan til 2-0 ved Hakan Calhanoglu, etter en kjempetabbe fra Skorupski i Bologna-målet.

Ti minutter senere var Milan svært nære å øke til 3-0, men Franck Kessies gode distanseskudd traff bare stolpen. Ivorianeren var fryktelig nær scoring i sin fjerde kamp på rad, men det ble bare et treff i metallet. Kessie var frempå med et brukbart forsøk igjen ikke lenge etter, men det var i stedet Bologna som skulle slå tilbake. Forsvarsspilleren Tomiyasu vartet opp med et virkelig kremmerhus når han dro av to mann og banket ballen i krysset fra distanse. Milan hadde noen flere sjanser før pause, men det stod 2-1 ved halvspilt kamp.

Etter hvilen var Bologna først ut til å skape en mulighet, men Orsolinis skudd gikk høyt over mål. Det skulle i stedet bli en ny spiller som tegnet seg på scoringslisten for første gang, når Ismael Bennacer mottok ballen i midten og satte fart gjennom forsvaret. Midtbanespilleren gikk for å plassere ballen ned i hjørnet, men ballen gikk via en motspillers fot og inn i nettmaskene. Dermed stod det 3-1. Like før timen var spilt satte Rebic inn 4-1, etter å ha blitt spilt frem av Ibrahimovic, som noterte seg for sin andre assist. Kort tid etter ble han byttet ut, og svensken var tydelig irritert.

Zlatan skal angivelig ha sagt at man heller burde bytte ut Calabria når han ble tatt av banen, men på tampen var det nettopp Calabria som skulle tegne seg på scoringslista etter flott forarbeid fra Rafael Leao. Det fastsatte sluttresultatet til 5-1 og Milan tok en svært sterk seier mot Bologna.