top of page

Milan etter oppstartenGrunnet COVID-19 ble fotballen satt på pause. Hele tre måneder gikk før vi fikk se Rossoneri i aksjon igjen. Siste kamp før ligaen ble utsatt, var et begredelig 1-2 tap hjemme mot Genoa. Den lange pausen fra fotballen har Milan likevel brukt meget godt, og slik har det gått etter oppstarten.

12. juni var datoen en skulle glede seg til. De rød-sorte fra Milano tok turen til Torino for å spille det andre oppgjøret av Copa Italia-semifinalen mot Juventus. Første oppgjøret endte 1-1, og Milan var avhengig av mål for å ha mulighet til å ta seg til finalen. Dette skjedde ikke, mye grunnet et tidlig rødt kort tildelt Ante Rebic. Kampen endte 0-0, og Milan var med det ute av cupen. 

22. juni, ti dager etter det skuffende resultatet mot Juventus, skulle laget spille sin første kamp i Serie A på tre måneder. Lecce var motstander, på Stadio Via del Mare. En kamp Milan hadde full kontroll på, og som endte med 1-4 seier. Castillejo, Bonaventura, Leao og Rebic noterte seg på målprotokollen, og første seier etter oppstarten var innkassert. 

28. juni, skulle bli første hjemmekamp etter oppstarten. Milan tok imot Roma, som de kriger med i kampen om femteplassen og Europa League. En relativt tett og jevn affære, endte med nok en seier for Rossoneri. 2-0, etter scoringer fra Rebic og Çalhanoğlu. En meget solid og sterk seier, i kampen om spill i Europa neste sesong. 

1. juli, kun tre dager etter seieren mot Roma, var det SPAL som sto på motsatt banehalvdel. Det skulle vise seg å bli en tøffere affære enn først antatt, på Paolo Mazza. Etter halvtimen spilt stod det 2-0 til hjemmelaget fra Ferrara. Like før pause fikk SPAL derimot en mann utvist, og Milan hadde dermed en stor fordel inn i andre omgang. Likevel, maktet ikke Rossoneri å notere seg for mål før 80. minutter var spilt, da Rafael Leao plasserte ballen rolig i venstre hjørne for keeper. Tre minutter på overtid kom også utlikningen, etter et komisk selvmål av Francesco Vicari. Kampen endte med det 2-2, som var et meget skuffende resultat fra Milans side.

4. juli, ventet nok en tøff kamp for Milan. Rossoneri gjestet Stadio Olimpico og Lazio, som kjempet om ligatittelen. Etter en nokså flau prestasjon borte mot SPAL, var det ingen tvil om at Milan nå ønsket å revansjere seg. Etter skåringer av Çalhanoğlu, Ibrahimovic og Rebic endte kampen hele 3-0. En maktdemonstrasjon av Milan!

7. juli. Igjen kun tre dager etter forrige kamp, gjestet Juventus San Siro til storkamp. En kamp som på mange måter kunne sikret Torino-laget ligatittelen, i form av en komfortabel ledelse til både Inter og Lazio. Milan startet kampen bra, med et høyt tempo og solid pasningspill. Dette tok etterhvert av, ettersom Juventus fikk trille mer og mer ball utover den første omgangen.0-0 til pause. 

Bortelaget fikk en meget god start på andre omgangen, etter en god prestasjon av Adrian Rabiot, som hamret ballen i venstre kryss. Kun seks minutter senere doblet Ronaldo ledelsen, etter dårlig kommunikasjon mellom Kjær og Romagnoli. På dette tidspunktet kunne det for mange virke som kampen var avgjort, noe den mildt sagt ikke var. Etter 62. minutter får Milan straffespark, og Zlatan setter den kontrollert til høyre for keeper. Nå skulle de neste fem minuttene avgjøre kampen. 66. minutter er spilt når Kessié kommer seg fri i boksen og klinker inn 2-2, og kun et minutt senere banker Rafael Leao inn 3-2. Milan hadde snudd det. Juventus maktet ikke å skape noe særlig etter dette, og Rebic avgjorde kampen i det 80. minutt. Rossoneri snur med det kampen fra 0-2 til 4-2, nok en maktdemonstrasjon fra de rød-svarte.

Milan står dermed med fire seire på fem kamper etter oppstarten, som må sies å være meget sterkt, spesielt med tanke på motstanderne. Kampprogrammet er meget tett ut juli, hvor det er kamp hver tredje og fjerde dag. Neste kamp er borte mot Napoli og Gattuso, søndag 21.45. 

Forza Milan

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page