Milan er ute av Coppa Italia

Milan røyk ut av Coppa Italia etter å ha spilt 0-0 mot Juventus. Her kan du lese mer om kampen.

Milan hadde et vanskelig utgangspunkt foran returmøtet med Juventus i semifinalen av Coppa Italia. Den første semifinalen endte 1-1, og det førte til at Juventus hadde med seg bortemål til returkampen. I det første oppgjøret sørget Ante Rebic for at Milan tok ledelsen og det så lenge ut til å holde hele veien for Milan, men på overtid fikk Juventus straffespark etter at VAR fanget opp en hands. Davide Calabria ble avblåst etter å ha fått ballen i hånda når Cristiano Ronaldo forsøkte et brassespark, og portugiseren satte så straffen i mål. Idømmingen av straffesparket ble diskutert og mange mener det var veldig strengt idømt.

I går skulle den historien gjenta seg. Milan startet fryktelig svakt og ble presset veldig tilbake tidlig i kampen. Etter 15 minutters spill skjedde det uunngåelige. Juventus fikk straffe, også denne gang etter en hands man ikke må dømme på, når Conti var borti ballen med hånda. Cristiano Ronaldo skulle nok en gang ta straffen, men denne gang var Donnarumma på den og slo den i stolpen og ut. Milan forsøkte så å sette i gang en kontring, men Ante Rebic ble overivrig og endte opp med å stemple Danilo i overkroppen. Det resulterte i rødt kort og dermed måtte Milan spille med 10 mann i mer enn 80 minutter. Det er et grusomt utgangspunkt, og Milan sleit med å finne ut av det i de første minuttene etter det røde kortet.

Laget løftet seg dog betraktelig etter hvert, og til tross for at Juventus styrte mye av kampen lå Milan godt i 4-4-1 og hadde også noen brukbare kontringsmuligheter. Bonaventura og Calhanoglu fikk noen brukbare sjanser, men fikk aldri gjort så mye ut av det. På motsatt side fikk Matuidi en kjempesjanse, men igjen var Donnarumma der for å redde Milan. På slutten var Milan nære ved å kunne få den avgjørende scoringen, men Simon Kjærs heading gikk lite utenfor stolpen. Dermed endte det 0-0 og det medfører at Juventus er klare for cupfinalen.