top of page

Mihajlovic: «Finalen er innen rekkevidde»


Sinisa Mihajlovic var naturlig nok fornøyd med å slå ut Sampdoria i går kveld, og Milan er et steg nærmere finalen i den italienske cupen. Her kan du lese hva manageren og kampens første målscorer M´baye Niang hadde å si etter 2-0 seieren.

Sinisa Mihajlovic (Offisiell pressekonferanse):

«Vi var nødt til å vinne i kveld og vi gjorde det vi kom for å gjøre. Det var en stor sjanse og vi tok den. Finalen er innenfor vår rekkevidde og kveldens seier vil hjelpe på den generelle selvtilliten i troppen også. Det var ikke enkelt å vinne her, men vi viste god karakter. Nå går for alle tre poengene mot Frosinone og det vil gi oss litt mer ro inn i vinterpausen.»

«Vi burde avgjort kampen tidligere, men er uansett fornøyd med laget mitt. Vi slapp dem nesten ikke til sjanser og var jevnt over solide. Det var en stor seier for oss og jeg håper at det vil spre selvtillit og entusiasme i spillergruppen.»

Manageren sa at det ikke ville bli lett, men at muligheten for å nå finalen absolutt er til stede.

«Vi er alle klar over at Milan både kan og må gjøre det bedre enn vi gjør for øyeblikket. Men i kveld var det viktig å vise en reaksjon og bevise at vi ikke gir opp. Vi snakket sammen som et lag etter kampen mot Hellas Verona. Vi er fornøyd med denne seieren, men det er langt i fra noen nedoverbakke herfra. Carpi vant mot Fiorentina, og selv om jeg føler at vi har en god sjanse til å nå finalen, er ingenting avgjort i fotball. Men spillerene må ta denne sjansen som de har blitt gitt. Fokuset nå må rettes mot seriekampen til helgen.»

«Det er vanskelig å spille på Marassi og jeg synes spillerne angrep kampen på en god måte. De fulgte alle kampplanen vår. Sampdoria har flere spillere som kunne gjøre det vanskelig for oss, men mine gutter fortjente seieren. Vi var solide, kompakte bakover og de skapte knapt en sjanse.»

Serberen er under hardt press, men fremstod som selvsikker og lite tyder på at han frykter særlig mye for jobben sin.

«Jeg bryr meg aldri om rykter og jeg stoler på mine egne kvaliteter i denne jobben. Jeg blir ikke påvirket av det og forholder meg rolig uansett hva avisene skriver. Jeg er lagd av en sterk karakter og det preller av meg. Jeg er ikke bekymret selv om laget fortsatt har et storm utviklingspotensiale, vi jobber hardt og laget står bak meg. Vi er en sammensveiset gjeng og det er noe av årsaken til at jeg ikke er bekymret.»

Den tidligere Sampdoria-sjefen er sikker på at Montella vil snu den vonde trenden på Massari.

«Massari har vært som et annet hjem for meg og det er alltid hyggelig å komme tilbake. Jeg hadde håpet å vende tilbake med et lag som var i bedre form, og at også Sampdoria skulle vært i en positiv periode. Jeg er sikker på at Montella vil gjøre en god jobb for klubben denne sesongen.»

Roberto Soriano startet mot Milan og har tidligere vært linket til klubben, men det var ikke et tema for Mihajlovic.

» Soriano? Jeg ønsker ikke å kommentere rundt spillere som ikke er mine. Frosinone vil kjempe hardt og gjøre det vanskelig for oss, men om vi spiller slik vi kan har vi alle kvalitetene som skal til for å vinne.»

Videre hadde serberen følgende å si til klubbens egen kanal, Milan Channel:

«Det er langt fra umulig at vi nå finalen og det vil gi en ekstra dimensjon til sesongen vår. Kveldens seier bør gi oss selvtillit og det viser at vi ikke er et lag som gir opp. Nå ønsker vi å beseire Frosinone og gå inn i vinterpausen med en god følelse. Vi ble nesten ikke satt under press og gjorde selv det som krevdes av oss, men vi kan uansett forbedre oss mye i fremtiden. Vi må blant annet bli bedre til å drepe kampen tidligere, men totalt sett er jeg fornøyd med lagets prestasjoner. Det var en god forestilling. Sampdoria spilte slik de gjorde mot Lazio, de lå bakpå og ventet på kontringsmuligheter. Det var akkurat som vi forventet og derfor var vi også godt forberedt på det. Vi var godt organiserte og fortjente seieren i kveld.»

Manageren var fornøyde med å ha Bertolacci tilbake fra start etter lengre tids skadetrøbbel.

«Det var ikke lett for han å starte i kveld etter så lang tid ute med skade, men han viste noen av sine kvaliteter. Jeg håper at Andrea har lagt de verste skadene bak seg nå. Han må fortsette å forbedre seg fordi han har et meget høyt potensiale. Mauri og Honda gjorde det også godt når de kom inn.»

» La oss nyte denne seieren i kveld og i morgen må vi begynne å jobbe inn mot neste kamp mot Frosinone. Det er en kamp hvor vi har mer enn nok kvaliteter til å vinne. Vi kommer fra to uavgjorte kamper som vi begge har fortjent å vinne. Vi har hatt 35 skudd på mål i løpet av de to kampene, men vi må bli mye mer effektive. Hvis vi klarer det vil vi vinne mange kamper i fremtiden.»

M´baye Niang (Milan Channel):

«Vi er fornøyde med avansementet til neste runde. Det er en god følelse, men vi må rette fokuset mot den neste kampen mot Frosinone. Jeg gav alt i kveld og forsøkte å skape sjanser, og det er vi nødt til å fortsette med alle mann. Det var en godt angrep som ledet til 1-0 scoringen og vi var glade for det, vi må bare fortsette den trenden.»

Franskmannen var klar på at han ville gjøre den jobben Mihajlovic ber han om å gjøre, men er likevel klar på hvor han trives best.

«Jeg har alltid sagt at jeg føler meg best som spiss, da er jeg nærmere målet og kan bruke et par ekstra berøringer. Men det er manageren som avgjør og jeg spiller der han ønsker at jeg skal spille. Nå har jeg scoret tre ganger mot Sampdoria, men det er lenge igjen av sesongen. Jeg ønsker alltid å score så mange mål som mulig for laget mitt. Vi er en gruppe menn og strålende fotballspillere, og vi bryr oss ikke om all støye som kommer utenfra. Vi jobber hardt sammen på treningsfeltet og vi kommer oss ut av denne situasjonen, det er jeg hundre prosent overbevist om.»

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page