top of page

Mastour – et tapt stortalent?Hachim Mastour ble ansett som et av verdens største talenter, men har utlånet til Malaga vært et steg i feil retning?

17-åringen fikk aldri debuten etter at han ble tatt opp i Milans A-stall våren 2015, og den påfølgende sommeren dro han på utlån til Malaga for å få muligheten til å spille på øverste nivå. Det oppstod umiddelbart problemer, da FIFA ikke godkjente overgangen grunnet at Mastour er under 18 år. Disse problemene løste seg etter hvert, og i november var unggutten med i troppen til en seriekamp for første gang. Her fikk han debuten når han ble byttet inn fem minutter før slutt, men siden har det ikke blitt et eneste spilleminutt for Mastour.

Den offensive midtbanespilleren, som allerede har spilt en A-landskamp for Marokko, har ikke vært med i en eneste kamptropp siden debuten og lite tyder på at det skal bli nevneverdig med spilletid for stortalentet. Det som gjør situasjonen enda mer spesiell er at lånet strekker seg over 2 år, og dermed skal Mastour være i Malaga også neste sesong. Han var ventet å få sin debut i Milan våren 2015, og var med i en rekke kamptropper. Mye kan altså tyde på at han var nærmere A-lagsspill i Milan enn hva tilfellet nå er i Malaga. Med tanke på Mastours utvikling virker det toårige utlånet som en svært mislykket avgjørelse, og spørsmålet er om det finnes noen klausul som kan sende ham tilbake til Milano i sommer?

At en 17-åring ikke spiller nevneverdig med A-lagsfotball er i utgangspunktet ikke noe problem. Situasjonen minner til dels på den Martin Ødegaard befinner seg i, men utfordringen er at det er et utlån hvor Malaga ikke har noen intensiver for å bruke Mastour i den kommende sesongen. Dermed sitter man uten muligheten til å låne ham ut til en annen klubb, eller til å gi ham muligheten i egen A-stall. Forhåpentligvis kan lånet hos Malaga avbrytes, slik at han enten kan lånes ut til en ny klubb eller gis en mulighet til å kjempe om A-lagsspill i Milan. Lite tyder dog på at det er en mulighet, og spanjolene har også en utkjøpsklausul. Skulle de benytte seg av den er det for øyeblikket lite som tyder på at Mastour vil dukke opp på Milanello igjen, til tross for at Milan også har en tilbakekjøpsklausul dersom det skulle ende med salg.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page