top of page

Maldini: » Pappa lot meg velge»


Paolo Maldini forteller åpenhjertig om forholdet til sin far og ulike managere.

I et større intervju med Corriere dello Sport delte legenden sine tanker om hans far som spiller og trener, ulike managere han har hatt og nedturene med det italienske landslaget.

Hans far Cesare gikk bort i fjor vår. Den tidligere italienske landslagsspilleren fikk over 400 kamper for Milan og ledet laget i to perioder. I tillegg var Cesare innom landslaget som U21-trener, assistenttrener for A-laget og landslagssjef.

«Han var min far. Det faktum at han også var min sjef da jeg var kaptein for Italia styrket våre bånd. Ved endt dag så jeg alltid på ham som min far, ikke som en trener eller en som ledet meg i fotballivet.»

«Han la opp som spiller i 1967 og jeg ble født i det påfølgende året, så jeg fikk aldri se ham spille. Folk sier at han var elegant og behandlet ballen på en måte som ikke var normalt for forsvarsspillere på den tiden.»

«Før jeg oppdaget hvilket lag, og egentlig hvilken sport jeg tilhørte ble jeg tilknyttet fotballen. Det var helt naturlig. Jeg tror den lidenskapen er genetisk og det samme har skjedd med mine barn.» *

«Min far respekterte mine valg selv når jeg var et barn. Han spurte meg til og med om jeg ønsket at min første prøvespill skulle være i Inter eller Milan, til tross for at han var en Rossoneri.»

Paolo fortalte om flere andre mennesker som har betydd mye for karrieren.

«Nils Liedholm var helt fundamental og han trodde på meg, til tross for at jeg bare var 16 år gammel. Det var ikke smertefritt selv om det gikk fort. Jeg hadde mye press på meg og jeg var kun en tenåring. Liedholm sa alltid at jeg skulle slappe av, ha det moro og at fotball kun var et spill.»

Fabio Capello rykket opp fra Primavera og erstattet svensken i managerstolen før Arrigo Sacchi gjorde sitt inntog i Milano.

«Sacchi var helt ulik og var manisk opptatt av hver eneste lille detalj. Han spilte selv aldri fotball på toppnivå og det kan være årsaken til at han slet i starten, han jobbet hardt for å bli hørt. Når en spiller forstod hva han ønsket var det ingen som ville dra. Det var ikke bare min karriere som forandret seg under Sacchi.»

«Fabio Capello hadde meg på juniorlaget og han lærte både hvordan man skulle behandle ballen og hvordan jeg skulle oppføre meg. Han hjalp meg på veien fra å være en gutt til å bli en mann. Hans råd var alltid praktiske og noen ganger virker det helt banalt, men det er ting du tar med deg gjennom livet.»

Maldini sin siste manager i karrieren var hans tidligere lagkamerat Carlo Ancelotti.

«Carlo var først og fremst en strålende medspiller. Vi spilte sammen i fem år og han var en vinner som tillot oss å skape noe helt spesielt i Milan. Han er en ekstraordinær person og jeg tror han har skapt sine egne erfaringer gjennom ulike managere. Han virker å ha tatt litt fra hver enkelt.»

På tross av at Maldini vant alt med sitt kjære Milan lyktes han aldri med Italia.

«Jeg spilte i fire VM og tre EM, men den store skuffelsen er selvfølgelig at jeg aldri vant noe. Jeg var veldig nære, men ofte så forsvant vi ut i en straffesparkkonkurranse. » 

Fire år etter at Maldini gav seg på landslaget kunne Azzurri endelig løfte et trofe igjen, men nå sliter landet med et generasjonsskifte under Giampiero Ventura.

«Det er noen generasjoner som er mer talentfulle enn andre. På dette tidspunktet er det fortsatt noen fra 2006 på banen, men den nye generasjonen er ikke helt klare for det endelige steget.»

«Det er dessverre en fare for at vi ikke kommer oss gjennom playoffen til VM i Russland neste år. Jeg tror fortsatt at vi har oddsen på vår side, men det er litt alarmerende. Vi visste fra start av at det ville bli en tøff kamp mot Spania når kun et lag går videre fra gruppen.»

*Begge sønnene til Paolo, Christian (f. 1996) og Daniel (f. 2001) har vært i Milans akademi. Førstnevnte spiller nå for Fondi på tredje nivå i Italia mens Daniel spiller for Milans U17-lag og scoret i forrige serierunde.

9 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page