top of page

Maldini: «Har aldri takket nei»


Paolo Maldini er blitt presentert som ny direktør i Milan.

Det er mange som har ventet lenge på at klubblegenden skulle returnere til klubben, og i dag hadde han sin første pressekonferanse som Sporting strategi & Development Director. Rollen er nyopprettet for å få 50-åringen tilbake.

«Min far var kaptein her og mine sønner har spilt for ungdomslagene. Jeg har sterke bånd til denne klubben.»

«Fundamentet er min kjærlighet for Milan og fotball. Jeg har valgt å kun jobbe for denne klubben eller det italienske landslaget.» 

Paolo Maldini har blitt linket tilbake flere ganger, men en avtale har aldri kommet i havn.

«Tidligere har jeg ikke sagt nei uten å snakke med klubben først.»

«Jeg diskuterte det med Barbara Berlusconi, men det ble ikke noe ut av det. For et år siden snakket jeg med kineserne, men vi klarte ikke å definere en rolle og jeg bestemte meg for å ikke samarbeide med dem.»

«Nå er situasjonen forandret. Jeg har snakket med både Leonardo og Elliott, som har forklart prosjektet for meg.»

Leonardo var en viktig brikke for å få Maldini tilbake.

«Leonardo sin rolle var fundamental. Vi er gode venner og har en felles historie og erfaring. Vi har ulike og separate roller, men vi er venner og kommer til å jobbe tett.»

«Min karakter er den samme som tidligere, selv om jeg nå snakker mer enn tidligere. Denne rollen er veldig ulik, men det er viktig å ha tilhørighet til troppen, ledelsen og klubben. Alle må dele den tilhørigheten.»

«Jeg er ingen erfaren direktør, men jeg kommer til å ha et viktig samarbeid med Leonardo. Han kjenner sin rolle og klubben godt. Det er det som fikk meg til å takke ja.»

Legenden skal jobbe med flere områder.

«Jeg skal jobbe med A-laget, ungdommene, markedet og manageren. Jeg og Leonardo kommer til å drive med mye av det samme. Vi kommer til å jobbe sammen. Vi deler ansvaret for hele sportsavdelingen.»

Italieneren er tydelig på at resultatene ikke har vært gode nok.

«Resultatene er klare, vi har blitt nummer 6 to år på rad. Vi trenger definitivt å forsterke troppen.»

Maldini ville ikke si så mye om jobben med å få på plass nye spillere.

«Jeg har nettopp kommet hit, men vi har snakket mye per telefon og gjennom de kommende dagene vil vi vite mer om markedet.»

«Det første målet må være å holde seg innenfor FFP, så vi kommer ikke til å sprenge banken.»

«Vi vil snakke mer om strategien på overgangsmarkedet. Eierne vil beholde klubben på lengre sikt, noe som er mye av grunnen til at jeg kom hjem.»

Leonardo var også tilstede og snakket litt mer om overgangsmarkedet.

«I lys av FFP kommer vi ikke til å kunne signere en topp midtbanespiller. Dersom vi kan finne en mulighet, innenfor reglementet, vil vi gjøre et forsøk. Det vil dog være et mirakel å signere en spiller som vil tilføre mye til laget.»

«Vi må være forsiktige og holde oss til reglementet, spesielt på grunn av hva som har skjedd tidligere. Klubben har brukt mer enn hva som var fornuftig. Vi må øke inntektene våre. Det kommer til å ta tid og alt kan ikke løses over natten.»

Lazio-profilen Sergej Milinkovic-Savic blir neppe å se i Rossoneri denne sommeren.

«Milinkovic-Savic er en drøm for mange lag, men dessverre er det for øyeblikket umulig for oss å drømme om en spiller som har en så høy verdi. For et år siden ble jeg bedt om å velge en spiller, og det var han. Han er en komplett og moderne midtbanespiller, men det er ikke finansielt mulig for oss.»

Adrien Rabiot er en annen mann som har blitt nevnt som en mulig forsterkning.

«Han er en strålende spiller, men det har ikke vært noen kontakt mellom partene.»

Nikola Kalinic har vært linket til Atletico Madrid gjennom hele sommeren.

«Det tar mye tid, men det burde gå gjennom.»

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page