top of page

Maldini: De ringer stadig vekk


Paolo Maldini er ikke interessert i å komme tilbake til Milan om den nåværende ledelsen blir værende. 

Den tidligere Milan-kapteinen snakket med etter TeleLombardia etter at President Silvio Berlusconi hadde uttalt at han ikke var tilgjengelig for en rolle i klubben på grunn av hans tilknytning til Miami FC.

«Det er sant at jeg er en av eierne i Miami FC, men jeg har ingen aktiv rolle i klubben,» fortalte Maldini.

«Jeg bor i Milano, ikke i USA. Det spiller ingen rolle hva folk tror og tenker om det, for det er slik saken er. Jeg har alltid forsøkt å bygge fremtiden basert på meg selv uten å spørre andre om noe som helst. Jeg har ikke ønsket å inngå kompromisser som går i mot meg selv.»

«Jeg skapte et alternativ til fotball når jeg la opp som spiller. Det er ikke nødvendigvis slik at selv om du var en stor mester i klubben, må du forbli der som direktør når du ikke lengre spiller for laget.»

Den gamle forsvarsklippen bekreftet at han har blitt kontaktet av klubben flere ganger.

«De siste årene har jeg blitt kontaktet av Leonardo, Massimilliano Allegri, Clarence Seedorf og Barbara Berlusconi. Jeg har alltid lyttet til hva de har sagt, og som regel har det dreid som om å gi meg en rolle i klubben for å være en ressurs til spillere og ledere. Jeg kjenner både klubben og spillet godt.»

«I dag lever jeg et strålende liv som ikke bare dreier seg om fotball, men jeg kommer alltid til å være Milanista. De ringer meg støtt og stadig fordi de trenger min hjelp.»

Maldini nekter å returnere til sitt elskede Milan for å være en nikkedokke.

«Hvis jeg en dag skal ha en rolle i Milan igjen, vil jeg ha mulighet til å fatte mine egne beslutninger og ta egne valg. Jeg tror vi må akseptere at klubben ikke ser på meg som den personen de ønsker i en slik rolle per i dag.»

Det har flere ganger vært spekulert i årsaken til at ikke Maldini er i Milan-systemet er det dårlige forholdet til Adriano Galliani.

«Milan mangler kompetanse i flere ledd. De tekniske rollene i klubben har mangler og fremstår som ustrukturerte. Jeg tror også at det å ha to administrerende direktører skaper usikkerhet og forvirring.»

«De som ringte fordi de ønsket meg, ville at jeg skulle operere på et teknisk og taktisk nivå. Problemet er ikke at Maldini og Milan ikke passer sammen, men det finnes så mange mestre i klubben som ikke finner sin rolle. Det skjer for eksempel ikke i Bayern Munchen.»

Maldini la ikke skjul på hva han mener om klubbens aktivitet på overgangsmarkedet de siste årene.

«Slik er situasjonen. Jeg tror spillerne er fullstendig klar over hvordan de har nådd visse resultater. Slik jeg ser det har Milan erstattet strålende spillere med middelmådigheter, og ledelsen har trodd at klubben i seg selv skulle være god nok til å bære de stolte tradisjonene videre.»

«Det som virkelig skuffer meg er at mange spillere som har spilt for Milan ønsker å gi noe tilbake til klubben, men får ikke muligheten til det. Det gjelder ikke bare meg, men flere tidligere lagkamerater.»

President Silvio Berlusconi er i disse dager i samtaler med investorer som ønsker å kjøpe Milan.

«Jeg syns det er absurd å snakke om nye eiere, for den praten har foregått i flere år. Berlusconi, en mann jeg bryr meg mye om, vet hva jeg står for og jeg tror han setter pris på meg.»

«Jeg gjør meg opp en mening om situasjonen, uavhengig om jeg passer inn eller ikke. Jeg er overhodet ikke aktuell i for en rolle i klubben slik det er nå, fordi våre visjoner ikke passer overens.»

«Det er ikke sikkert eventuelle nye eiere vil gjøre endringer på ledersiden, men det er ikke et spørsmål for meg. Hvis jeg hadde lagt € 750 millioner på bordet og kjøpte klubben ville jeg satt mitt stempel på den.»

«Det virker merkelig om ikke de nye eierne bestemmer hvem de vil ha til å lede klubben sin. Det vil være slutten på en æra om Milan får kinesiske eiere, men slik er den moderne fotballen og vi må alle bli vant til det.»

«Det har skjedd i de viktigste ligaene i Europa og før eller siden skjer det i Italia også. Til tross for all kritikken må vi ikke glemme hva Silvio Berlusconi har gjort for klubben.»

Avslutningsvis fikk 47-åringen spørsmål om en aktiv rolle på ledersiden i en annen klubb enn Milan.

«Umulig.»

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page