top of page

Loan watch: Sesongoppsummering


Sesongen er stort sett over for klubbens utleide spillerne.

Som vanlig har Milan valgt å låne ut en god del spillere for sesongen 2018/19. Noen er lånt ut fordi man ikke kunne tilby en tilfredsstillende rolle på A-laget, mens andre er hos klubber på lavere nivå for å få sine første erfaringer fra seniorfotballen. Vi har fulgt opp klubbens leiesoldater gjennom hele sesongen og her kommer status for mai, samt en oppsummering av de respektive spillernes låneopphold.

Andre Silva – Sevilla, La liga

Spissen hevder å være skadet, men klubbledelsen sier at Andre Silva ikke har fysiske problemer. Fasiten er uansett at han ikke har vært involvert i mai, og til tross for en forrykende start må oppholdet i Spania sees på som en skuffelse. Det er ventet at Sevilla ikke vil benytte seg av kjøpsopsjonen de har, men det vil være svært overraskende om portugiseren vil være en del av Milans tropp neste sesong.

Stefan Simic – Frosinone, Serie A

Tsjekkeren dro til Frosinone i januar, men midtstopperen fikk ikke spille et eneste minutt for laget som ganske klart slo følge med Chievo Verona og Empoli ned til Serie B.

Alen Halilovic – Standard Liege

Progresjonen har fortsatt for Halilovic som spilte fra start i tre av fire kamper den siste måneden, men ble byttet ut ved to anledninger og noterte seg ikke for noen målpoeng.

Kroatens låneavtale med den belgiske klubben strekker seg ut neste sesong, og det blir spennende å se om 22-åringen kan få en enda større innflytelse på laget. Standard endte som nummer 3 og skal ut i kvalifisering til Europa League neste sesong.

Gustavo Gomez – Palmeiras, Serie A

Midtstopperen var ikke med i troppen 1. mai, men i hver av de fire påfølgende kampene spilte Gomez samfulle 90 minutter, holdt nullen og scoret to mål.

Han var med på å vinne seriegullet i fjor, og Palmeiras er på god vei til å gjenta bedriften i år. Etter 6 kamper topper de tabellen, og er i tillegg fortsatt med i kampen om cupgull og Copa Libertadores.

I avtalen mellom Milan og Palmeiras skal det stå at overgangen gjøres permanent for € 6 millioner dersom Gomez spiller over 50% av kampene, noe han har gjort. Med andre ord returnerer han neppe til Milano for annet enn å tømme boligen sin.

Alexandro Cavagnera – Lugano, Super League

I mai har det kun blitt spilt en reservelagskamp, og her spilte Cavagnera 68 minutter. 20-åringen har ikke vært på banen for A-laget hele sesongen.

Tiago Dias – Braga, Primeira Liga

21-åringen har ikke vært med i noen av de tre kamptroppene for Braga sitt B-lag i mai.

Med en fattig kamp fra start for klubbens andrelag gjennom hele sesongen må låneoppholdet kunne sies å være en stor skuffelse.

Gian Filippo Felicioli – Perugia, Serie B

Den lovende venstrebacken har vært ut og inn av kamptroppene i mai, men har vært uten spilletid i Perugia sin jakt på en plass i neste sesongs toppdivisjon. Det endte til slutt med en 8. plass og tap for Hellas Verona i sluttspillet.

21-åringen hadde en periode med mye spilletid september/oktober og januar/februar, men sesongen sett under ett har vært skuffende for Felicioli som spilte fast i Serie B allerede i 2016.

Przemyslaw Bargiel – Spezia, Serie B

Polakken var med på spille Spezia sitt juniorlag til fjerdeplass og sluttspill, men det ble nederlag mot Ascoli allerede i kvartfinalen. Bargiel spilte hele kampen, men klarte ikke å bidra til målpoeng (0-2).

Det har utelukkende blitt spill for Spezia sitt juniorlag denne sesongen.

Mattia Gabbia – Lucchese, Serie C

Midtstopperen spilte 90 minutter da Lucchese vant sesongens siste seriekamp (1-0), og han spilte den første kvalik-kampen mot Cuneo (2-0). I returoppgjøret, som hans lagkamerater vant 1-0, var Gabbia ikke med grunnet oppdrag for det italienske U20-landslaget. Han spilte 90 minutter mot Tsjekkia, men kunne ikke forhindre at Italia tapte 0-1.

I disse dager forbereder Gabbbia og Lucchese seg på dobbeltoppgjør mot Bisceglie for å avgjøre hvem som beholder plassen i Serie C. Kampene spilles 1. og 8. juni, men utfallet spiller kanskje ikke så stor rolle for Gabbia som uansett har ervervet seg verdifull erfaring i sin første sesong i seniorfotballen.

Andres Llamas – Pistoiese, Serie C

98-modellen spilte 45 minutter mot Arezzo (0-3) i månedens eneste kamp, men plassen på nivå 3 var aldri truet for Pistoiese.

I sin første sesong på seniornivå har Llamas fått bra med spilletid og det blir spennende å se om han får prøve seg på et høyere nivå neste sesong.

Riccardo Forte – Pistoiese, Serie C

Venstrekanten fikk en drøy halvtime i det nevnte tapet mot Arezzo. Selv om det hverken ble mange kamper fra start eller særlig med målpoeng fra venstrekanten denne sesongen, har 20 år gamle Forte fått prøve seg i seniorfotballen.

Ismet Sinani – Juve Stabia, Serie C

I mai fikk angriperen spille sin første hele kamp for sesongen, men klarte ikke å hindre at seriemesteren tapte hjemme mot Francavilla. Til tross for nederlaget rykker de opp til Serie B, uten at Sinani har bidratt nevneverdig på banen.

Christian Cavaliere – Monza, Serie C

Monza, eid av Silvio Berlusconi og ledet av Christian Brocchi, tapte i sluttspillet og mislyktes med å ta klubben opp til Serie B på første forsøk.

For den unge keeperen har situasjonen vært identisk som resten av sesongen, og det har ikke blitt et eneste sekund på banen for Cavaliere.

Edoardo Brusa – Monza, Serie C

Midtstopperen har, som sin lagkamerat,  fortsatt ikke spilt for seniorlaget til Monza.

Gabriele Bellodi – Olbia, Serie C

Olbia endte like under midten på nivå tre, og hadde til slutt betryggende avstand til nedrykksstreken. I serieavslutningen ble det seier mot topplaget Pro Vercelli, men for Bellodi ble det en avskjed preget av tresmak da han var ubenyttet reserve.

Sesongen sett under ett må likevel være oppløftende for den unge midtstopperen som har fått masse spilletid og erfaring.

Tommaso Pobega – Ternana, Serie C

Pobega spilte hele serieavslutningen mot Teramo (0-0), og den sentrale midtbanespilleren kan se tilbake på en sesong med mye spilletid på nivå tre.

Emir Murati – Torino

Torino sitt juniorlag spilte fire kamper i mai, men Murati var kun involvert i en av da, da han spilte de siste 45 minuttene mot Sassuolo (1-3).

Det oppsummerer på mange måter sesongen til den offensive midtbanespilleren, som stort sett har blitt brukt som innbytter på juniorlaget.

Vittorio Vigolo – Hellas Verona

Angriperen fikk 11 minutter på tampen mot Lazio i kvartfinalen av sluttspillet for Hellas sitt juniorlag, men klarte ikke å bidra til seier (0-1).

Det halvåret han har hatt hos Hellas Verona må dog kunne sies å være positivt. Selv om det ikke har blitt så mange kamper fra start har 19-åringen vist at han vet hvor målet står.

Devide Girola – Pro Patria, Serie C

Den unge midtstopperen dro til Pro Patia i januar, men står registrert uten spilletid.

Antonio Fabozzi – Fenegro, Serie D

Fengro spiller utenfor de øverste divisjonene i Italia og informasjon om kamper er ikke tilgjengelig.

Navn

Lag

Kamper

Mål

MålgivendeAndre SilvaSevilla 40 (32 fra start)113Stefan SimicFrosinone 0 00Alen HalilovicStandard Liege 14 (5 fra start)01Gustavo GomezPalmeiras 36 (34 fra start)60Alexandro CavagneraLugano B 14 (12 fra start)30Tiago DiasBraga B 12 (1 fra start)30Gian Filippo FelicioliPerugia 10 (9 fra start)00Przemyslaw BargielSpezia U19 23 (20 fra start)11Matteo GabbiaLucchese 30 (alle fra start)10Andres LlamasPistoiese 22 (10 fra start)03Riccardo FortePistoiese 32 (12 fra start)30Ismet SinaniJuve Stabia7 (3 fra start)00Christian CavaliereMonza0 00Edoardo BrusaMonza 000Gabriele BellodiOlbia 30 (alle fra start)00Tommaso PobegaTernana 32 (23 fra start)33Emir MuratiTorino U19 25 (9 fra start)11Vittorio VigoloHellas Verona U19 9 (2 fra start)41Devide GirolaPro Patria 000Antonio FabozziFenegro Ukjent––

4 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page