top of page

Loan Watch: Mai


Sesongen er avsluttet for klubbens utlånte spillere.

Her følger en oversikt over mai måned, samt en oppsummering av sesongen for de spillerne som har vært utlånt fra Milan denne sesongen.

Alessandro Plizzari

Den unge keeperen har vært utlånt til Ternana i Serie B. Han startet sesongen som førstekeeper, men mistet en del kamper i oktober og november grunnet en skade i hånden. Etter skadeoppholdet var han tilbake i mål, men i slutten av februar ble han benket og fikk ikke spille før i siste serierunde. Den endte med tap 1-2 for laget som endte desidert sist og må ta den tunge veien ned i Lega Pro. Det blir spennende å se hvilket nivå keeperen får prøve seg på neste sesong. Alessandro Plizzari bli av mange ansett som et større keepertalent enn Gianluigi Donnarumma og har kontrakt med Milan frem til 2020.

Sesongoppsummering:

Kamper: 20 (alle fra start)

Baklengs: 40

Rent bur: 1

Kort (gule/røde): 0/0

Andrea Bertolacci 

Italieneren startet alle tre kampene for Genoa i mai, men klarte ikke å hjelpe laget til poeng i noen av de. Bertolacci har på mange måter fått restartet karrieren og har kanskje lagt skadeproblemene han opplevde i Milan bak seg. Genoa endte på 12. plass i Serie A og Andrea Bertolacci har vært fast inventar sentralt på midtbanen gjennom hele sesongen. 27-åringen har kontrakt med Milan ut neste sesong, og det er ikke utenkelig at han blir værende i Milan for å skape konkurranse og gi dybde til midtbanen.

Sesongoppsummering:

Kamper: 34

Mål: 1

Målgivende: 1

Kort (gule/røde): 7/1

Carlos Bacca 

Colombianeren startet de tre første kampene for Villareal i mai, men maktet ikke å notere seg for noe mer enn en målgivende pasning. Til sesongens siste seriekamp var ikke angriperen med i troppen, og det kan tyde på at han ikke er tiltenkt en fremtidig plass på laget.

Etter to sesonger i Milan hvor prestasjonene var nedadgående, ble Bacca sendt på lån til Villareal før den nylig avsluttede sesongen. Her har han stort sett spilt fast og levert gode prestasjoner, men den gule ubåten er neppe villig til å betale Milan opsjonen på€ 15 millioner som er avtalt i utlånskontrakten. Milan ønsker antageligvis ikke å få 31-åringen tilbake og ryktene sier at klubben er villig til å godta et lavere bud for å bli kvitt både spiller og lønnsutgifter. Årets sesong har iallefall ikke gjort at markedsverdien til Bacca er sunket mer enn normalt for en spiller i hans alder. Kontrakten med Milan går ut i 2020.

Sesongoppsummering:

Kamper: 43 (37 fra start)

Mål: 18

Målgivende: 7

Kort (gule/røde): 9/0

Stefan Simić

Den unge stopperen har blitt sittende på benken for Crotone gjennom hele mai og har faktisk ikke spilt førstelagsfotball siden 2. mars, hvor han fikk fem minutter mot Inter.

Det må kunne sies å være en noe skuffende sesong for den 20 år gamle tsjekkeren som sikkert hadde håpet på mer enn de seks kampene han fikk fra start. At Crotone har kjempet i bunnen av Serie A har naturlig nok ikke økt sjansene for at en ung midtstopper skulle få mye spilletid, og det hele endte til slutt med nedrykk til Serie B. Simic har kontrakt med Milan i ytterligere to sesonger.

Sesongoppsummering:

Kamper: 9 (6 fra start)

Mål: 0

Målgivende: 0

Kort (gule/røde): 2/0

Gian Filippo Felicioli

Den lovende venstrebacken har vært ubenyttet reserve gjennom hele mai, uten at det har hjulpet Hellas Verona som tapte samtlige kamper og dundret ned til Serie B.

Det har i det hele tatt vært en skuffende sesong både for Verona og Felicioli, som knapt har vært på banen. 20-åringen må nok komme seg til en klubb hvor han blir satset mer på neste sesong dersom han skal få utløp for sitt store potensiale. Felicioli ble spådd en lysende fremtid, men til høsten fyller han 21 og trenger spilletid. Kontrakten med Milan strekker seg til 2021.

Sesongoppsummering:

Kamper: 8 (3 fra start)

Mål: 0

Målgivende: 0

Kort (gule/røde): 1/0

Marco Iudica

Grumellese spilte kun en kamp i mai, og i den fikk 19-åringen spille samtlige minutter. Det har i så måte vært et suksessfullt utlån hvor Iudica har fått lassevis med spilletid i Serie D. Dessverre endte det hele med direkte nedrykk, men Milans utleide midtstopper er i alle fall noen erfaringer rikere og får kanskje prøve seg på et høyere nivå neste sesong.

Sesongoppsummering:

Kamper: 35 (26 fra start)

Mål:

Målgivende:

Kort (gule/røde): 7/0

Gabriel

Gabriel spilte den første kampen i mai, men har i de tre siste kampene blitt henvist til benken for første gang denne våren. Brassen var Milans reservekeeper gjennom høsten, men da opprykksjagende Empoli måtte erstatte sin skadde keeper ble Gabriel redningen i januar. Det har gitt Gabriel mye spilletid og mange positive opplevelser i landets nest øverste divisjon. Empoli vant ligaen suverent og Gabriel håper nok at hans prestasjoner skal være nok til at en klubb i Serie A vil gi ham muligheten neste sesong. Han har kun kontrakt med Milan ut juni, og det er så langt ingen tegn til at den blir forlenget.

Sesongoppsummering:

Kamper: 16 (alle fra start)

Baklengs: 14

Rent bur: 6

Kort (gule/røde): 2/0

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page