Loan watch: Høsten 2019

ACMilan.no gjør opp status for Milan-ungdommen som er på utlån. Foto ACMilan.com

Vi nærmer oss halvspilt sesong og et nytt overgangsvindu. I den anledning tar vi en kjapp status på hvordan det går med våre spillere som er på utlån. Hvem har overbevist, hvem har falt gjennom og hvem kan vi forvente å se i rødt og svart i sesongene som kommer?

Alessandro Plizzari – Livorno, Serie B

Spilt 2 av 14 – 0 mål – 0 assist – 0 gule kort Etter et godt mesterskap i sommer hadde vi håpet at den italienske U-21 keeperen skulle få spille fast når han igjen ble sendt ut på lån. Dessverre har Plizzari (19) havnet på benken og hittil virker det som om han er andrevalget på keeperplassen for et Livorno-lag som sliter i bunn av tabellen. Sist helg fikk han endelig starte og holdt nullen, så vi krysser fingrene for at det blir mer spilletid fremover.

Tommaso Pobega – Pordenone, Serie B

Spilt 9 av 14 – 3 mål – 3 assist – 2 gule kort Tommaso (20) fikk mye spilletid i starten, men var en liten periode ute av troppen, før han nå igjen har spilt i de tre siste kampene. Pordenone har hittil overrasket positivt i Serie B og ligger nå på 3.plass. Den unge midtbanespilleren har bidratt med både mål (1 mål også i cupen) og assist. Vi følger spent med videre.

Alen Halilovic – Heerenveen, Eredivise

Spilt 10 av 15 – 0 mål – 1 assist – 0 gule kort Standard Liege kansellerte i sommer låneavtalen sin før tiden og den en gang så lovende kroaten ble returnert til Milano for så å bli sendt ut på et nytt lån med det samme. Denne gangen til Nederland og Heerenveen hvor han hittil har fått spilt en del uten å overbevise. Er som regel en av de som blir byttet innpå i andre omgang, men selv om Milan sin tropp for tiden ikke er helt i toppsjiktet så skal det nok mer til enn dette for at Halilovic skal bli satset på som Rossoneri. Han har ett år igjen på kontrakten til sommeren og vi forventer at han forsvinner ut dørene på Casa Milan før sommervinduet stenger.

Emir Murati – Rende Calcio 1968, Serie C

Spilt 11 av 16 – 0 mål – 2 assist – 2 gule kort For den 19 år gamle offensive midtbanespilleren startet det tregt med noen kamper på benken fulgt av et par kamper ute av kamptroppen, men etter å ha spilt i de 11 siste kampene virker det nå som om Emir er mer eller mindre fast på laget. Hans 2 målgivende har i tillegg kommet i løpet av de tre siste kampene så nå er det bare å vente og se om han kan fortsette den fine utviklingen.

Gabriele Capanni – Novara, Serie C

Spilt 9 av 16 – 1 mål – 0 assist – 0 gule kort Også for den unge venstrevingen på utlån fra Milan startet det tregt, og den 19 år gamle italienske vingen fikk ikke sine første minutt før 7.serierunde. Etter dette har det blitt en del innhopp uten at han har klart å gjøre plassen i startelleveren til sin.

Riccardo Forte – Piacenza, Serie C

Spilt 3 av 12 – 0 mål – 0 assist – 0 gule kort En av de spillerne som virkelig sliter med spilletid. For Riccardo (20) har det kun blitt tre innhopp og totalt 21 minutter så langt denne sesongen.

Diego Laxalt – Torino, Serie A

Spilt 10 av 14 – 0 mål – 1 assist – 2 gule kort Har spilt lite, men er i troppen og kommer som regel innpå de siste minuttene kampen. Torino har sikret seg kjøpsopsjon, så her er spørsmålet om Laxalt har gjort nok til at denne blir benyttet eller om han kommer tilbake til Milan til sommeren? Foreløpig er vi usikre.

Frank Tsadjout– RSC Charleroi, Jupiler Pro League

Spilt 3 av 12 – 0 mål – 0 assist – 0 gule kort Den høye spissen er utlånt til belgiske Charleroi som gjør det relativt bra i årets liga og ligger nå på 4.plass. At de presterer så bra kan nok også tyde på at de har en relativt bra tropp, noe som kan forklare mangelen på spilletid for Tsadjout (20). Hittil har det kun blitt 6 minutter, fordelt på 3 innhopp, og en kamp på benken. De resterende 8 kampene har det blitt tribuneplass. Tsadjout har vel vært ansett som ett av de større talentene blant de som nå er utlånt, og har kontrakt med Milan til 2023, så her krysser vi fingrene for at ting snur og at han får litt flere sjanser før sommeren.

Ismet Sinani– Sicula Leonzio, Serie C

Spilt 1 av 17 – 0 mål – 0 assist – 0 gule kort Det har gått dårlig i det siste for spissen som har spilt U-21 for Kososvo. Etter ett innhopp i serien tilbake i august har det stoppet helt opp. Ismet satt på benken de 11 første seriekampene, men har de siste fem kampene ikke hvert med i troppen. Han skal tilbake til Milan til sommeren og har da ett år igjen av kontrakten, men her lukter det terminering eller billigsalg av spissen som da vil være 21 år.