top of page

Loan Watch: August & september


Flere spillere har imponert i sine utlånsklubber i sesonginnledningen.

Som vanlig har Milan valgt å låne ut en god del spillere for sesongen 2018/19. Noen er lånt ut fordi man ikke kunne tilby en tilfredsstillende rolle på A-laget, mens andre er hos klubber på lavere nivå for å få sine første erfaringer fra seniorfotballen. Vi kommer til å følge opp klubbens leiesoldater og oppdatere statusen hver måned. Grunnet få kamper i august kommer sesongens første oppsummering basert på kampene for de to siste månedene.

Andre Silva – Sevilla, La liga

Den portugisiske landslagsspissen fikk det aldri til å stemme i fjor, og ble i sommer sendt på lån til spansk fotball hvor han har slått til umiddelbart. Han scoret tre i debuten og på sine to første måneder har 22-åringen scoret 7 mål og notert seg for 1 målgivende pasning på 10 kamper (8 fra start) for laget som ligger på tredjeplass i La Liga. Sevilla har en opsjon på å hente spilleren neste sommer og dersom Silva fortsetter i samme sport vender han neppe tilbake til Milanello.

Gustavo Gomez – Palmeiras, Serie A

Midtstopperen havnet langt bak i køen hos både Montella og Gattuso, og i sommer ble løsningen et utlån til Brasil med opsjon på kjøp. Her har Gomez startet 8 av 10 kamper for Palmeieras som i skrivende stund er nummer 1 og står uten tap siden de fikk Gomez inn i midtforsvaret. Brasilianerne har opsjon på å kjøpe Gomez neste sommer, som for øvrig scoret sitt første mål i forrige serierunde.

Alexandro Cavagnera – Lugano, Super League

Den belgiske midtbanespilleren ble hentet fra Standard i sommer, men ble sendt direkte videre til Sveits på lån. Her har han fortsatt ikke vært med A-laget på kamp enda, men 19-åringen har startet 3 kamper for andrelaget og notert seg for en scoring.

Tiago Dias – Braga, Primeira Liga

Det ble med en sesong for Primavera før Dias vendte snuten tilbake til Portugal for å spille for Braga. I sesonginnledningen har han ikke fått spille for A-laget, men han har hatt et innhopp for B-laget hvor han noterte seg for en scoring.

Gian Filippo Felicioli – Perugia, Serie B

Det ble et nivå ned for den venstre breddeholderen denne sesongen, etter at han i fjor var en del av Hellas Verona i Serie A. For Perugia på nivå to har italieneren startet to av fem seriekamper som venstre ving, begge kampene endte 1-1 uten målpoeng for leiesoldaten. Felicioli har vært utelatt fra troppen to ganger mens han har vært ubenyttet reserve en gang. Perugia har også spilt en kamp i Coppa Italia, men med Felicioli på venstrebacken tapte de 1-3 for Novara og cup-eventyret ble kortvarig denne sesongen.

Przemyslaw Bargiel – Spezia, Serie B

Polakken kom til Milan i fjor sommer og har vært et fast innslag på Polens aldersbestemte landslag i en årrekke, men fikk ikke mange muligheter på juniorlaget av Lupi i fjor. Denne sesongen skal han prøve seg for Spezia, og 18-åringen har så langt startet tre kamper og fått et innhopp for Serie B-klubbens juniorlag.

Mattia Gabbia – Lucchese, Serie C

Den lovende midtstopperen har spilt 90 minutter i fire av fire seriekamper for Lucchese og scoret en gang. Det har resultert i en seier, to uavgjorte og et tap for laget som har plassert seg på sjetteplass i sin avdeling.

Andres Llamas – Pistoiese, Serie C

Den spanskfødte forsvareren har sin første sesong på seniornivå, og for bunnklubben Pistoiese har Llamas startet samtlige fire kamper, men måtte ut med skade etter en drøy halvtime sist. Serieåpningen har resultert i 2 poeng og det ser så langt ut til å bli en kamp om å overleve. LLamas har en rekke aldersbestemte landskamper for Italia og er en av de utlånte spillerne som det knyttes størst forventninger til.

Riccardo Forte – Pistoiese, Serie C

Venstrekanten er en av de mest lovende spillerne Milan har, og han fikk sin debut for A-laget i Europa League-kampen mot Rijeka i fjor høst. Denne sesongen skal han spille for Pistoiese i Serie C, og i sesonginnledningen har Forte fått spilletid i samtlige fire kamper (115 minutter) uten å notere seg for målpoeng.

Mattia El Hilali – Matera, Serie C

Den 20 år gamle sentrale midtbanespilleren er på sitt første utlån, men i løpet av de tre første seriekampene er det nærmeste El Hilali har kommet er benken ved to anledninger. Matera har vunnet en og tapt to kamper i ligaen, og ligger derfor langt nede på tabellen.

Alessandro Guarnone – Matera, Serie C

Den unge målvakten har ikke fått spille i serien enda, men i Coppa Italia fikk Guarnone spille de første 45 minuttene mot Bisceglie. Materca vant kampen 3-0.

Ismet Sinani – Juve Stabia, Serie C

Den 19 år gamle landslagsspilleren fra Kosovo er som mange andre på listen på sitt første senior-eventyr, men Sinani var ubenyttet reserve i de to seriekampene. I forrige runde fikk han sin debut da han kom inn som venstre ving 12 minutter før slutt. Juve Stabia har for øvrig vunnet alle sine tre kamper og topper dermed avdelingen.

Christian Cavaliere – Monza, Serie C

Det meste omkring Monza handler for tiden om Silvio Berlusconi som overtakelse av klubben, men de har også en ung keeper på lån denne sesongen. Monza har spilt 4 seriekamper og 2 kamper i Coppa Italia, men Cavaliere har fortsatt ikke vært i kamptroppen.

Edoardo Brusa – Monza, Serie C

Den 18 år gamle midtstopperen er også i Monza, men er neppe tiltenkt en plass i A-lagstroppen og har ikke vært med på noen seniorkamper i åpningen.

Gabriele Bellodi – Olbia, Serie C

Bellodi blir omtalt som en av de mest lovende midtstopperne som har kommet gjennom akademiet de siste årene, og etter nesten 60 kamper for juniorlaget var tiden nå moden for å tre inn i de voksnes rekker. I sesongens første seriekamp var han ikke med i Olbia sin tropp, mens han ble sittende på benken i runden etter. I helgen som var fikk han endelig sin debut og spilte samfulle 90 minutter i midtforsvaret til Olbia, som for øvrig tapte 0-1 for Pro Piacenza.

Tommaso Pobega – Ternana, Serie C

Pobega var en av de virkelig store profilene for Milan Primavera i fjor og har denne sesongen fått muligheten til å prøve seg blant seniorene.  Da passet det dårlig at hele seriestarten ble utsatt, og da Ternana sesongdebuterte med 0-0 i helgen var den sentrale midtbanespilleren ute med skade. Omfanget av skaden er ikke kjent.

Emir Murati – Torino U19

18-åringen fikk mange muligheter for juniorlaget i fjor, men slet med uttellingen foran mål og ble i sommer utlånt til Torino. Her har den offensive midtbanespilleren så langt har fått spilletid i alle tre seriekamper for juniorlaget, men har fortsatt til gode å tegne seg på scoringslisten.

Antonio Fabozzi – Fenegro, Serie D

Fengro spiller utenfor de øverste divisjonene i Italia og informasjon om kamper er ikke tilgjengelig.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page