top of page

Li vurderer partner


Milan President ser nye veier for å sikre refinansieringen av gjelden til Elliot Management.

Yonghong Li har i følge Mediaset Premium nå akseptert å søke hjelp hos utenforstående investorer for å få refinansiert gjelden til Elliot Management. Kineseren har av ukjente årsaker vært i landet i en snau uke, men har hverken møtt Gennaro Gattuso (manager), Marco Fassone (administrerende direktør) eller Massimiliano Mirabelli (sportsdirektør). Han fløy tilbake til Hongkong på lørdag.

Mediaset Premium hevder at årsaken til visitten var for å diskutere refinansieringen av lånet til Elliot Management på €300 (pluss renter). Så langt har Li virket uinteressert i å involvere andre investorer i klubben, men dette har i følge nyhetsbyrået endret seg. Eieren skal være villig til å selge mindre aksjeposter for å redde finansieringen, men dette skal ikke gjelde aksjer i selve klubben. Li ønsker kun å selge aksjer i hans eget selskap som eier AC Milan, Rossoneri Luxemburg. Rapportene sier at han allerede har funnet en aktuell investor. Det skal dreie seg om en enkeltstående person, og ikke et selskap.

Til tross for at Li nå kan ha funnet sin reddende engel, vil en avtale neppe være på plass før FFP-høringen i regi av UEFA om to uker. (18-20 juni). Det kan dog tenkes at dersom Presidenten kan legge frem deler av avtaleforslaget, vil UEFA legge godviljen til i deres vurdering.

I mellomtiden må Yonghong Li fortsette å spytte inn frisk kapital for å holde driften gående. Det er ventet at €10 millioner blir mottatt i dag, mens ytterligere €30 millioner må på plass innen 15. juni, ellers kan Elliott Management overta eierskapet i klubben.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page