top of page

Li jakter kompanjong


Yonghong Li ser etter noen å dele kostnadene med. 

Det melder Reuters, som hevder at flere av hans kinesiske partnere ikke lenger ønsker å investere stort i utenlandske selskap. Som en konsekvens av dette ønsker Li å få på plass minst en annen tungtsatsende investor med seg. Det er ventet at Milan vil gå i minus i minst en sesong til.

En talsperson for klubben fortalte til Reuters at det ikke var noen indikasjoner på endringer i eierstrukturen i Milan.

Nyhetsbyrået tror Milan vil kunne tiltrekke seg flere nye investorer ved at klubben blir notert på den kinesiske børsen, men at myndighetene i Kina må løse opp på restriksjonene mot utenlandske investeringer før Milan vil kunne dra nytte av dette.

Yonghong Li betalte Silvio Berlusconi € 740 millioner for å overta kontrollen over Milan i vår, og klubben brukte € 230 millioner på overgangsmarkedet gjennom sommeren. Kun PSG og Manchester City brukte mer penger.

Reuters melder også at Li sine økonomiske rådgivere er i gang med å reforhandle gjelden de pådro seg da de lånte penger av Hedgdefondet Elliot Management. Uten penger fra amerikanerne ville det nok ikke blitt noe av oppkjøpet, men med en rente på nesten 10% prosent ble det en betydelig ekstrakostnad. Lånet er på € 308 millioner og skal betales innen oktober 2018.

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page