top of page

Legende med ny jobb


Clarence Seedorf får muligheten i La Liga.

Nederlenderen, som er regnet som en av de største spillerne som noen sinne har kommet fra treskolandet, ble tidligere i uken presentert som ny manager for den spanske storklubben Deportivo La Coruna. Klubben, som vant La Liga tilbake i 99/00, har ikke vunnet siden desember og ligger under streken i den spanske toppserien.

Clarence Seedorf hadde en enorm karriere som spiller og er fortsatt den eneste spilleren som har vunnet Champions League med tre ulike klubber (Ajax, Real Madrid og Milan). Nederlenderen kom fra byrival Inter i 2002 og gjennom sine 10 år i Rossoneri spilte han over 400 kamper og vant blant annet både Champions League og Scudettoen to ganger. Han forlot Milan etter 11/12-sesongen, men etter halvannet år i brasiliansk fotball var han tilbake i Italia.

I januar 2014 erstattet en fersk Clarence Seedorf Massimiliano Allegri i managerstolen. Da han tok over Milan lå laget på en svak 11. plass, men 11-2-6 på sine nitten seriekamper og åttendeplass var ikke nok til å beholde jobben, og etter seks måneder ble han erstattet av tidligere lagkamerat Filippo Inzaghi.

Etter tiden i Milan har Seedorf hatt et kort opphold i kinesisk fotball (Shenzhen), før han på tampen av 2017 signerte for brasilianske Atletico Paranaense, men avtalen ble skrotet før nyttår da partene allikevel ikke kom til enighet om samarbeidet. Nå får altså legenden en ny sjanse til å bevise som manager på øverste nivå.

1 visninger0 kommentarer

Comentarios


bottom of page