Landslagsoppsummering

Flere Milan-spillere har vært toneangivende for sine nasjoner.

Gianluigi Donnarumma spilte samtlige 90 minutter både i treningskampen hjemme mot Ukraina (1-1) og i Nations League-kampen borte Polen (1-0), og mot polakkene holdt unggutten nullen for første gang denne sesongen. Giacomo Bonaventura fikk 20 minutter mot Ukraina, men var ubenyttet reserve i den tellende kampen mot Polakkene. Italia ligger 2 poeng bak Portugal som topper gruppen.

Ricardo Rodriguez spilte 90 minutter som venstre midtstopper da Sveits tapte borte mot Belgia (2-1), og var ubenyttet reserve da Island ble slått 2-1 på bortebane. Bakgrunnen for at han ikke spilte på Sagaøya skal være et muskulært problem, og forsvareren ønsket ikke å ta noen sjanser før Derby della Madonnina til helgen. Begge kampene var i Nations League hvor sveitserne ligger på andreplass bak Belgia.

Suso startet som høyrekant i treningskampen mot Wales (4-1) og noterte seg for 2 målgivende pasninger før han ble byttet ut i det 81. minutt. I Nations League-kampen mot England (2-3) var Milan-profilen ubenyttet reserve. Til tross for tapet topper Spania fortsatt sin gruppe.

Hakan Calhanoglu spilte to ganger 90 minutter for Tyrkia, men det ble ingen god opplevelse hverken i treningskampen mot Bosnia (0-0) eller mot Russland i Nations League (0-2).

Uruguay har vært i Asia for å spille treningskamper mot Sør Korea (1-2) og Japan (3-4). Diego Laxalt spilte venstreback fra start i begge oppgjøre, men kunne ikke hindre to nederlag for søramerikanerne. Laxalt ble byttet ut 6 minutter før slutt mot Japan.

Elfenbenskysten møtte den sentralafrikanske republikk 1til dobbeltoppgjør i kvalifiseringen og på eget gress feide de sin motstander til side med 4-0 på eget gress. Returoppgjøret endte målløst. Franck Kessie spilte begge kampene fra start til slutt sentralt på midtbanen for Elfenbenskysten.

Alen Halilovic startet med kapteinsbindet for det kroatiske U21-laget mot Hellas (2-0), men måtte forlate banen med skade 12 minutter før full tid. Det var imidlertidig ikke mer alvorlig enn at han igjen startet på høyreflanken mot San Marino, og kapteinen noterte seg både for en scoring og ett gult kort. Kroatia vant sin kvalifiseringsgruppe foran Hellas og er klare for EM neste sommer.

Davide Calabria fikk 90 minutter som venstreback i tapet mot Belgia (0-1), mens mot Tunisia var han tilbake på den mer kjente høyrebacken da Italia vant 2-0. Milans 21-åring noterte seg for en målgivende pasning på Italias første scoring og ble tatt av banen 4 minutter før slutt..Begge kampene var således ubetydelige treningskamper for de unge italienerne.

Alessandro Plizzari stod begge kampene da Italias U20-lag tapte borte mot England og hjemme mot Portugal, begge med 1-2.

Italia sitt U19-lag har fått en flott start på EM-kvalifiseringen med to seire mot Estland (3-0) og Finland (3-0). Raoul Bellanova spilte begge kampene fra start til slutt og høyrebacken pådro seg et gult kort mot Estland.