top of page

Landslagsoppdatering


Det ble både positive og negative opplevelser under landslagsoppholdet for Milans uttatte spillere.

Gianluigi Donnarumma, Alessio Romagnoli, Mattia Caldara og Giacomo Bonaventura var alle en del av Italia sin tropp til kampene mot Polen og Portugal i Nations League. I hjemmekampen mot Polakkene startet Milans unge keeper mellom stengene mens Bonaventura kom inn til pause, men de kunne ikke hindre at Polen fikk med seg et poeng fra Bologna. I den andre kampen mot Portugal startet samtlige fire Milan-spillere, men det var utleide Andre Silva som ble den store helten da han scoret kampens eneste mål for Portugal like etter hvilen. Italia har dermed fått en dårlig start på den nye turneringen som kan gi plass i EM om snaut to år.

For U21-laget til Italia var Patrick Cutrone og Davide Calabria, som begge har vært toneangivende for Milan i sesongstarten, med i troppen til treningskampene mot Slovakia og Albania. Begge spilte fra start i det første oppgjøret som endte med et stygt 3-0 tap. Milans unge profiler ble tatt av banen etter henholdsvis 68 og 79 minutter. I hjemmekampen mot Albania var Calabria henvist til benken mens Cutrone startet på topp. Mot slutten av første omgang måtte han forlate banen med en skade, men den skal ikke være av alvorlig karakter og kampen mot Cagliari er ikke i fare. Calabria fikk spille de siste 35 minuttene og Italia vant 3-1.

Alessandro Plizzari var tatt ut i U20-troppen som måtte Polen, men måtte sitte på benken å se sine lagkamerater vinne 0-3 i Lodz.

Hakan Calhanoglu og Tyrkia har blitt en gjenganger i store mesterskap, men klarte ikke å kvalifisere seg til sommerens VM-sluttspill. Starten på Nations League ble heller ikke den beste med 1-2 nederlag hjemme mot Russland, men tyrkerne hevet seg og slo Sverige 3-2 på bortebane etter å ha ligget under med to mål. Playmakeren spilte samtlige 180 minutter og scoret den viktige reduseringen mot Sverige på et flott langskudd.

Spania fikk en perfekt start på Nations League med seire over England (2-1) og Kroatia (6-0), men for Suso ble det to ganger 90 minutter på innbytterbenken.

Ricardo Rodriguez spilte samtlige 90 minutter da Sveits gruset Island 6-0, og venstrebacken noterte seg også for en målgivende pasning.

Milans nyervervelse Diego Laxalt er et fast innslag hos Uruguay og venstrebacken spilte 90 minutter i treningskampen mot Mexico som endte 4-1 til Laxalt & Co.

Elfenbenskysten åpnet den afrikanske kvalifiseringen borte mot Rwanda og Franck Kessie spilte hele kampen sentralt på midtbanen for gjestene som vant 1-2.

Alen Halilovic har fortsatt ikke debutert for sin nye klubb, men fikk 90 minutter i beina da Kroatia sitt U21-landslag møtte Hviterussland i kvalifiseringen. Med bindet rundt armen la 22-åringen på til 0-3 like etter pause. Sluttresultatet ble til slutt 0-4, og kroatene har heng på Hellas som leder gruppen.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page