top of page

Kineserne har en planSino-Europe Sports har som mål at Milan skal være tilbake i Champions League innen 2018, samt få dem til inntektstoppen innen fem år. 

Salget av Milan til de nye kinesiske eierne skal etter flere medier å dømme fullføres i midten av November. Allerede nå skriver den italienske avisen La Repubblica at de har fått vite, via en direkte kilde, hva noen av fremtidsplanene deres er. Hovedmålsettingen skal være å få Milan tilbake til Champions League innen to år og å øke inntektene, slik at klubben kan bli bant de fem mest innbringende i verden. Avisen hevder at en delegasjon av fremtidige eiere, ledet av investor og entreprenør Yonghong Li og selskapet Haixia Capital, vil møte Silvio Berlusconi i midten av Oktober for å presentere navnene på noen av investorene som er en del av gruppen, men som til nå ikke har vært kjent for den nåværende eier og fremtidige æres presidenten. I tillegg til dette skal også planene for å gjenreise Milan bli presentert.

Hovedpunktene i planen skal være innenfor det kommersielle og investeringer i spillertroppen. Sino-Europe skal visstnok allerede ha kartlagt visse sponsor og salgs nettverk. Dagligvarekjede og bil skal være de tettest fulgte markedene med tanke på å øke inntektene på sponsor siden, spesielt i Kina hvor Milan er en av de fem mest populære klubbene sammen med Man Utd, Real Madrid, Barcelona og Bayern München. For øyeblikket estimerer La Repubblica med at Milan har €70 millioner i sponsor inntekter, noe kineserne mener de kan doble. De nye eierne planlegger også å doble omsetningen slik at den overstiger €500 millioner innen fem år, noe som igjen vil sidestille dem med Man Utd, like bak Barcelona og Real Madrid. Avisen melder også at Milan har over 100 millioner fans i Kina og derfor, hvis kun 5% av dem kjøper en offisiell drakt, vil tjene €250 millioner kun på draktsalg.

Sino-Europe skal heller ikke være interessert i å dele stadion med Inter og ser på mulighetene for å bygge en ny stadion med plass til 60 000 tilskuere. Skulle Inter derimot flytte ut, ønsker de nye eierne at Milan skal bli på San Siro, som har vært klubbens hjem siden 1926. Når det kommer til overgangsmarkedet hevder La Repubblica at budsjettet for Januar vil være høyt, selv om det nok ikke vil ligge på €100 millioner som tidligere meldt. Målene for neste overgangsvindu skal være unge, ambisiøse og godt forberedte spillere. Det er ventet at de store summen først skal brukes under sommervinduet. I den nye ledelsen er Fassone og Mirabelli allerede klare. Galliani’s fremtid forblir usikker og Maldini skal være favoritt til rollen som skal tildeles en tidligere Milan legende.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page