top of page

Kan Juventus utfordres?


At det finnes viktigere ting i livet enn fotball fikk vi nok en gang bekreftet da Milans kamp i den første serierunden ble utsatt grunnet brotragedien som rammet Genova. Etter en forholdsvis rotete fjorårssesong med mange uklarheter på eiersiden virker det meste å være på plass nå, og forhåpentligvis greier Milan å sikre seg en plass i neste sesongs Mesterliga denne sesongen.

Spørsmålet er om de rødsvarte også greier å utfordre Juventus i kampen om ligagullet. Den nye klubbdirektøren Leonardo har virket relativt optimistisk i intervjuene i oppkjøringen, men vi tror allikevel at et fornuftig steg bør være å gjenerobre en plass i topp 4 etter sjetteplass forrige sesong.


Leonardo er tilbake i Milan.

Et stort hull må tettes

Avstanden opp til Juventus forrige sesong var tross alt på 31 poeng, og Torino-laget har ikke akkurat vært beskjedent angående nye spillere denne sommeren. Milan kan allikevel finne trøst i at det bare var åtte poeng opp til byrival Inter som knep fjerdeplassen forrige sesong, og naboen gikk også på et sjokktap mot Sassuolo i den første serierunden. Milan har på sin side styrket seg både på og utenfor banen. Leonardos og Paolo Maldinis inntog i direktørroller betyr at det tilføyes mye erfaring og kompetanse til beslutningsprosessene om viktige veivalg som må tas for at klubben skal lykkes i det neste tiåret.

Mange om beinet

I likhet med de fleste Premier League tips er det mange fotballeksperter som tror at det er seks lag som konkurrerer om topplasseringene i Serie A. Ronaldos ankomst i Torino førte til at milaneserne også sikret seg forsvarsklippen Mattia Caldara fra Juventus. Laget har riktig nok mistet Leonardo Bonucci i motsatt retning, men det er få som kommer til å savne ham etter den skuffende innsatsen han la ned i forsvaret forrige sesong. Milan er uansett godt rustet bak på banen, siden Caldara og Allessio Romagnoli definitivt har potensialet til å utvikle seg til det nye stopperparet på det italienske landslaget.

Hva med Europa League?

For en lidenskapelig Milan-supporter gjør det selvsagt vondt å nok en gang ta til takke med Europa League, men til tross for forrige sesongs nedtur er dette en turnering klubben absolutt har potensial til å vinne. Den knallharde kampen om en topp 4-plass i Serie A kan likevel føre til at denne turneringen blir nedprioritert denne sesongen, men laget bør uansett ha nok potensial til å ta seg videre fra gruppespillet.

Suksessen i turneringen avhenger således av hvordan laget ligger an når utslagskampene starter i februar. Skulle laget mot all formodning ligge langt bak teten i Serie A, skal vi ikke se bort fra at alle kluter settes inn mot å gå til topps i Europa League i stedet. Milan bør nemlig ha som mål å vinne minst ett trofé hver sesong framover, og det begynner å bli en stund siden laget lyktes i en av europacupene.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page