top of page

Kampsammendrag: Torino-Milan


I et oppgjør som inneholdt det meste delte Torino og Milan poengene i den avsluttende kampen i runde 20. 

Torino-Milan 2-2

21´ 1-0 Belotti 25´ 2-0 Benassi 55´ 2-1 Bertolacci 69´ 2-2 Bacca (str)

Helsvart for bortelaget

Kampen startet på verst tenkelig måte da da Paletta og Donnarumma skapte hver sin sjanse for Torino på klønete vis, men Milan slapp med skrekken ved begge anledningene.

Bortelagets første sjanse kom etter seks minutter da Calabria forsøkte å curle med høyrefoten, men ballen snek seg utenfor målet til Joe Hart. Like etterpå kom Torino på en kontring hvor Andrea Belotti ble spilt fri i bakrom, men Donnarumma var med på notene og reddet skuddet fra den brennhete italieneren.

Etter et knapt kvarter var det Lago Falque sin tur til å prøve seg, men skuddet fra 18 meter gikk like over målet. Det var dog bare en liten advarsel om hva som ventet, for selv om Milan hadde mye ball så var det farligere når Torino kom på sine overganger.

Da kampuret bikket 20 minutter skulle det også smelle for hjemmelaget, og det var selvfølgelig Belotti som var i begivenhetens sentrum. Falque slo luke på Romagnoli ute ved hjørneflagget og avanserte inn i feltet. Der fant han Ljajic som ikke fikk noe trykk i skuddet, men det ble en perfekt pasning til en umarkert Belotti som styrte inn 1-0. Det ellers så solide midtstopperparet til Milan var dessverre begge ute å kjøre da landslagsspissen slo til.

Etter det første baklengsmålet fortsatte Milan å ha kontroll på ballen, men det var Torino som viste hvordan det skulle gjøres foran mål. Fem minutter etter scoringen kom hjemmelaget igjen med mange folk og etter litt klabb og babb fikk eks-Interista Obi avslutte fra kloss hold. Donnarumma reddet skuddet, men bare for å se at ballen etter hvert landet i føttene til Benassi. Midtbanespilleren fikk en enkel jobb med å doble ledelsen fra 10 meter.

Etter 2-0 målet tok Milan fullstendig kontroll over kampen og kom til flere sjanser ved Suso, som var meget frisk før pause. Likevel var Torinoo nærmest scoring, og en større sjanse enn den de fikk etter en halvtime kan man knapt be om. Barreca tok med Abate ut på løpetur, og akkurat idet de kom innenfor sekstenmeterstreken gikk venstrebacken i bakken og dommeren blåste straffespark. Adem Ljajic var eksekutør, men serberen gikk for kraft og klinket ballen rett på Donnarumma som nok en gang holdt buret rent fra ellevemetersmerket, akkurat som han gjorde i serieåpningen.

Milan fortsatte å trykke på utover i omgangen, men dessverre stod Hart i veien hver gang skuddene traff mellom stolpene. Like før sidebytte spilte Milan seg til en stor sjanse, men fra kloss hold klarte ikke Bertolacci å treffe annet enn engelskmannen i buret og lagene gikk dermed til pause på stillingen på 2-0. Gjestene dominerte og hadde ballen 69%, men gjennom giftige kontringer skapte Torino de største sjansene og ledet fortjent.

Begivenhetsrik omgang

Etter hvilen fikk Belotti en sjanse umiddelbart da han kom først på et innlegg og headet mot mål, men ballen traff Romagnoli i kroppen og spissen ble stående med den ene scoringen fra første omgang.

Etter det tok gjestene fullstendig over kampen og Mihajlovic hadde tydelig gitt sine spillere beskjed om å ligge lavt, noe som etter hvert skulle straffe seg. Etter 51 minutter lempet Calabria ballen tilbake i feltet etter en dødball, bare for å se at en umarkert Romagnoli flikket ballen i fanget på Hart.

Etter 55 minutter skulle det dog smelle skikkelig og Milan kom rundt på høyrekanten, hvor Abate slo et innlegg gjennom feltet. På bakerste stolpe ventet Bonaventura som slo inn på tvers. Der fikk, etter litt frem og tilbake, Bertolacci nok kraft på kula til at den krysset streken og reduseringen var et faktum.

Nå var det hett i Torino og like etter scoringen lå ballen i nettet på motsatt halvdel. Hjemmelaget kom på en av sine mange kontringer og Belotti tredte ballen ut til venstre, hvor Falque ventet. Han smalt til, men Donnarumma var fint nede og reddet. Returen havnet og rett i beina til Benassi, men midtbanespilleren ble korrekt avvinket for offside og stillingen holdt seg.

Spillet bølget frem og tilbake og like før vi passerte timen spilt var det action i motsatt halvdel. Først reddet Hart en heading fra Paletta og Bacca fikk dessverre ikke mer enn en corner ut av returen, men det var kanskje ikke så ille. Da hjørnesparket ble slått inn hadde nemlig Rossettini tatt et godt grep rundt Paletta og dommeren pekte på krittmerket for andre gang. Heller ikke denne gangen var det noen tvil rundt avgjørelsen, og Carlos Bacca banket inn utligningen fullstendig utagbart for Joe Hart.

Etter utligningen bølget spillet frem og tilbake, men lagenes plan var urokkelig. Milan ville styre mens vertene stod for kontringsspillet. Da det var spilt 74 minutter kom Kucka inn for målscorer Bertolacci. Like etterpå kom Torino rundt på høyre og slo et fint innlegg mot Belotti, men avslutningen gikk noen få centimeter utenfor den første stolpen.

Jo nærmere vi kom full tid jo lavere ble kvaliteten og begge lagene slet med å holde på ballen. Flere spillere så slitne ut og spillet ble stadig stykket opp med innbyttere som entret gresset. Både Pasalic og Bacca kom til hver sin brukbare mulighet uten at noen av dem maktet å skape tellende resultat av sine avslutninger.

Med seks minutter igjen på kampuret kom Niang inn for Bonaventura, uten at franskmannen maktet å sette mer fart på Milan-angrepet. Kampens siste store sjanse var det vertene som stod for da Ljajic sitt forsøk ble reddet av Donnarumma etter 87 minutter, men det var ikke slutt på begivenhetene helt enda.

Først ble Leonel Vangioni byttet inn for en fullstendig sluttkjørt Calabria, noe som betydde at argentineren i kveld fikk sin debut for klubben. Deretter klarte Romagnoli å pådra seg sitt andre gule kort for kvelden da han felte Belotti på midtbanen, og 22-åringen ble dermed sendt av banen og mister følgelig hjemmekampen mot Napoli til helgen.

På tampen av overtiden kunne Milan skapt kampens to siste muligheter, men de ble begge skuslet bort. Først valgte Suso å avslutte selv fra 18 meter til tross for gode alternativer, før et innlegg fra Abate forsvant gjennom feltet uten at noen var tilstede for å avslutte.

Dermed endte det 2-2 og Milan har nå 20 kamper på rad uten tap mot Torino (alle turneringer). I Serie A taper Montella & Co. litt terreng til sine argeste konkurrenter og til helgen kommer som nevnt serietreer Napoli til San Siro for å kjempe om tre viktige poeng.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 7-8 Skudd utenfor mål: 7-9 Vellykkede pasninger: 77%-87% Cornere: 6-6 Offside: 2-3 Frispark: 11-11 Gule kort: 5-3 Røde kort: 0-1 Ballbesittelse: 37%-63%

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page