Cristian Brocchi debuterte som manager borte mot Sampdoria i går kveld og fikk den beste starten han kunne drømme om. Vårt kampreferat kan du lese her.

Samdoria-Milan 0-1

71´0-1 Carlos Bacca

Gjestene kontrollerer

Milan startet kampen best og fikk en god mulighet ved Carlos Bacca etter 5 minutter, men avslutningen gikk like utenfor Viviano sin venstre vinkel. Like etterpå var det Alvarez som var på fart i Milans 16-meter, men avslutningen gikk i nettveggen. Gjestene fortsatte å styre mye av spillet mens Sampdoria var mest opptatt av å ta overgangene.

Etter et drøyt kvarter vant Kucka ballen før han gav den bort i farlig område, men avslutningen fra Quagliarella gikk utenfor målet. Det var dog et tegn på hva som ventet, og etter 25 minutter fikk Fernando stå mutters alene inne i feltet og brassesparket et innlegg på bakerste. Der kom Dodo helt alene og satte ballen i nota, men på mystisk vis klarte dommerne å annullere målet for offside. Brassen var helt klart på riktig side og Milan var svært heldige i den situasjonen.

Milans største sjanse før pause kom etter en halvtimes spil. Abate slo et godt innlegg som Balotelli stusset videre inn i feltet. Der ventet toppscorer Bacca, men colombianeren maktet ikke å overliste Sampdorias sisteskanse og det forble målløst i Genova. Resten av omgangen forble et kjedelig affære hvor Milan ikke evnet å utnytte det store ballinnehavet, og de gangene det ble gjort feil fikk ikke Sampdoria noe ut av det. Like før pause løsnet Fernando et godt skudd som Donnarumma fikk slått unna og lagene gikk til pause med 0-0 i en omgang som bar preg av aggressive spillere, mange feilpasninger og mange frispark.

Flere gode muligheter

Andreomgangen startet med det samme kampbildet hvor gjestene kontrollerte oppgjøret. Etter 54 minutter så Brocchi seg lei av en meget svak Bertolacci og han ble erstattet av Poli. Milan fortsatte å gå seg fast i et kompakt Sampdoria-lag, men etter en times spill kom gjestene til en ny stor sjanse. Kucka vant ballen og spilte fra Bacca som ikke stolte på venstrebenet sitt. I stedet forsøkte han seg på en rabona som Viviano slo til corner som det ikke ble noe av, men kampen levde til de grader.

Neste mann ut var Fabio Quagliarella som ble spilt fri i bakrom, men avslutningen fra spiss vinkel ble reddet av Donnarumma. Derfra gikk det raskt til motsatt ende og Bonaventura satte opp Kucka som curlet ballen like utenfor langhjørnet til Viviano.

Etter 69 minutter fikk Milan en helt enorm kontringsmulighet. Bonaventura førte ballen før han slapp den til Bacca. Milans toppscorer hadde skylapper og gikk seg inn i de to eneste Sampdoria-spillerne i mils omkrets i stedet for å slippe ballen til Balotelli som var på blankt mål. Forferdelig av colombianeren, men hevnen var søt.

Kucka startet en ny kontring, men også han gikk seg fast. Panservognen vendte om og jaget ballen tilbake. Det ble ropt på frispark, men spillet gikk videre og ballen havnet ute hos Bonaventura som dro av et par mann og serverte Bacca inne i feltet. Der fikk han rom til å fyre med høyrebeinet og ballen føk inn i nettmaskene.

De siste 20 minuttene inneholdt svært lite å skrive hjem om. I tur og orden kom Menez og Boateng inn for Bacca og Bonaventura, men ingen av lagene klarte å spille seg til noen muligheter. Sampdoria forsøkte, men Milan var kompakte, stengte rom og brukte tid med ballen når de vant den og oppgjøret ebbet ut i 0-1. Dermed ble det seier i første forsøk for Cristian Brocchi og allerede til torsdag venter Carpi hjemme på San Siro.