top of page

Kampsammendrag Sampdoria-Milan


Etter to strake tap var Vincenzo Montella og hans menn ute etter å reise kjerringa borte mot Sampdoria på Stadio Luigi Ferraris, en bane Milan ikke hadde tapt i Serie A på siden 2010.

Sampdoria-Milan 0-1 85´0-1 Carlos Bacca

Muriel nære på

Milan åpnet kampen best og fikk som vanlig lov til å ha en del ball i åpningsminuttene, men maktet ikke å skape nevneverdig. Sampdoria var på sin side fornøyd med å kontre, men stod høyere enn for eksempel Udinese i forrige kamp. Dette førte til at oppgjøret bølget svært mye frem og tilbake og skapte mange tette fighter ute på banen, men dommeren holdt kortene i lommen i innledningen.

Etter tyve minutter var lynhurtige Muriel på farten og passerte det som fantes av rødkledde, men innlegget fant kun en sprellende Paletta og Donnarumma plukket opp ballen. Kort tid senere brukte sistnevnte alt for lang tid med ballen i beina og klarerte rett til en Sampdoria-spiller, men Paletta fikk blokkert avslutningen og Milan slapp med skrekken.

Milan slet med å komme til muligheter og etter 25 minutter forsøkte Montolivo seg fra 30 meter, men avslutningen gikk en god meter over målet til Viviano. Da så det farligere ut når Quagliarella forsøkte seg innenfor Milans sekstenmeter, men Paletta ble nok en gang den reddende engelen og blokkerte avslutningen.

Carlos Bacca ble noe overraskende plassert på benken fra start, og etter en halvtime fikk Gianluca Lapadula muligheten til å vise hvorfor. Fjorårets Serie B-toppscorer ble spilt fri i bakrom og avsluttet på volley, men skuddet gikk over mål.

Oppgjøret bølget mye frem og tilbake og ingen av lagene maktet å ta kontroll, men Sampdoria var det farligste laget. Fem minutter før sidebytte skjærte Muriel inn fra venstre og klemte til, men avslutningen snek seg utenfor Donnarumma sin venstre stolpe. Rett før pause spilte Muriel ballen til Barreto som klemte til fra seksten meter, men Donnarumma var med på notene og slo ballen til corner.

Lagene gikk til pause på stillingen 0-0, noe hjemmelaget absolutt hadde mest grunn til å være misfornøyd med.

Supersub

Få minutter ut i den andre omgangen ropte Milan på straffe da Suso gikk i bakken, men dommeren vinket spillet videre. Spanjolen falt noe lett og dommeren tok nok den riktige avgjørelsen.

Utover i omgangen var det vertene som tok tak i kampen og trøkket mest. Milan slet mye med samhandlingen i angrep og bar preg av flere nye ansikter og nye roller fremover på banen.

Etter 57 minutter gjorde Montella sitt første grep fra sidelinjen da han tok ut Jose Sosa og sendte innpå unggutten Manuel Locatelli, men det var det neste byttet som skulle bli avgjørende for Milan. Gianluca Lapadula fikk ikke til allverdens i sin første kamp fra start og ble plukket av banen etter 64 minutter. Inn kom Carlos Bacca for å redde et haltende Milan.

Det skjedde ikke stort umiddelbart etter byttet og Milan fortsatte å slurve mye, både med og uten ball. Etter 70 minutter lå ballen i nettet bak Gianluigi Donnarumma, men linjedommeren vinket for offside. Avgjørelsen var hårfin og Milan var muligens litt heldige i den situasjonen.

Det var kanskje den vekkeren som skulle til for Milan som begynte å ta grep om kampen, anført av M´baye Niang ute til venstre. Et kvarter før slutt stormet franskmannen nedover linjen og fant Bacca utenfor boksen, men colombianerens avslutningen ble slått i stolpen av Viviano. Like etterpå kombinerte de to på ny, og Sampdorias høyreback så stadig svimlere ut. Dessverre for Milan ble Bacca sin avslutning blokkert.

Milan kjørte virkelig på og Niang utfordret på ny, men gikk i bakken uten at dommeren så seg tvunget til å peke på krittmerket. Etter 81 minutter gikk Bacca på et flott løp i bakrom og ble servert på sølvfat, men Sampdorias forsvar kom seg på riktig side og det ble ikke noe krutt i avslutningen.

Like etterpå ropte Milan på straffespark for tredje gang i omgangen, og Bonaventura hadde kanskje en sak i den situasjonen. Italieneren gikk i bakken etter en dytt fra en Doria-spiller og reprisen viste at han var lite interessert i ball, men dommeren lot også den situasjonen passere.

Fem minutter før full tid gikk det et gufs gjennom Milan-supporterne da Muriel kranglet med seg ballen på bakerste stolpe og satt den i mål, men dommeren annullerte scoringen korrekt etter at hurtigtoget brukte armen aktivt for å få med seg ballen.

I stedet smalt det i andre enden av banen, og hvem andre kunne det være enn Carlos Bacca som svarte på tiltale etter å ha blitt benket? Doria-forsvaret rotet til for seg selv og Suso snappet opp ballen før han serverte den colombianske målsniken. Alene med Viviano gjorde Bacca ingen feil og sendte bortelaget opp i 1-0.

På overtid tok Montella ut Suso og erstattet ham med Gustavo Gomez for å stange unna i hektiske sluttminutter. Det trekket fungerte etter planen og syv minutter på overtid fant dommeren ut at nok var nok og blåste av kampen.

Milan vinner kampen 0-1 etter scoring av Carlos Bacca, men har mye arbeid foran seg om man igjen skal bli et stabilt topplag. I første omgang gjelder det relasjoner, samhandling, bevegelse og et kollektivt angrepsspill. Om dette kommer på plass relativt raskt kan Milan melde seg på i kampen om Europa neste år.

Kampstatistikk: Skudd på mål: 3-3 Skudd utenfor mål: 5-2 Vellykkede pasninger: 80%-78% Cornere: 8-5 Frispark: 12-16 Gule kort: 2-3 Offside: 2-3 Ballbesittelse: 52%-48%

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page