top of page

Kampsammendrag Palermo-Milan


Milan fikk en stri tørn mot bunnlaget fra Sicilia, men endte til slutt opp med alle tre poengene. 

Palermo-Milan 1-2 15` 0-1 Suso 71` 1-1 Nestorovski 82` 1-2 Lapadula

Tidlig ledelse

Gjestene fra Milano tok tak i oppgjøret umiddelbart etter avspark, og like før kvarteret var spilt kom Bonaventura til lagets første mulighet. Den vikarierende venstrekanten forserte forbi to spillere og avsluttet fra god posisjon, men vinkelen ble litt for spiss og ballen snek seg utenfor lengste stolpe. Like etterpå kom Milan igjen på venstresiden, og De Sciglio slo inn foran mål. Innlegget ble klarert rett til værs, og en fomlende målvakt krasjet med egen spiller når han skulle plukke ballen. Den landet til slutt hos Bonaventura som serverte Suso. Spanjolen gjorde ingen feil og satt ballen enkelt inn i det åpne målet og Milan tok ledelsen 0-1.

Milan hadde kommandoen i kampen og like etter scoringen var det på ny fare på ferde for Palermo. Pasalic, som fikk sin første kamp fra start, tok med seg ballen fremover. Kroaten slapp den til Bonaventura, men fortsatte løpet sitt og fikk ballen igjen inne i 16-meteren. Pasalic fikk til en god avslutning under hardt press, men skuddet gikk i nettveggen og vertene slapp med skrekken.

Innledningen var virkelig positivt sett med Milan-briller og etter 23 minutter fikk Bacca muligheten til å bli kvitt måltørken. Kucka brøt Palermo på midten og ballen spratt Bacca sin vei. Colombianeren tok med seg kula mot mål og klinket til fra 25 meter. Avslutningen var meget hard, men Posavec stod godt plassert og reddet skuddet. På returen var Pasalic hissig, men forsvaret fikk rensket unna.

Etter 24 minutter skulle Palermo få sin første mulighet i kampen, men Bruno Henrique maktet ikke å overliste Donnarumma fra distanse. På den påfølgende corneren raget Cionek høyest, men klarte ikke å styre headingen mellom stolpene.

Utover i omgangen kom Palermo mer med og Milan gav bort det overlegne initiativet de hadde hatt i første halvdel. Like før pause rotet Milan det til foran eget mål og forærte Embolo en kjempesjanse, men de fikk etter litt om og men ryddet opp. Montellas menn gikk dermed til pause med en knepen ledelse.

Hjemmelaget slår tilbake

Palermo fortsatte i det gode sporet etter hvilen mens Milan fortsatte med et labert tempo og lite trykk i spillet sitt. Etter 54 minutter var Embolo på ferde igjen, men Donnarumma reddet skuddet fra spiss vinkel.

Like før timen var spilt foretok Palermo et dobbeltbytte og satte innpå veteranen Alessandro Diamanti. Etter 61 minutter var det nesten et under at ikke Milan slapp inn mål da flere spillere stod i kø for å pirke inn 1-1 bak Donnarumma. Dessverre for vertene ble alle spillerne forstyrret såpass mye at ingen fikk avsluttet, og når skuddet først kom ble det blokkert og feid unna.

Palermo var i dytten nå og Faso forsøkte noe som så ut som en avslutning fra skrått hold, men istedet ble det et livsfarlig innlegg i området like foran Donnarumma. Til alt hell var det ingen i rosa som hadde lang nok tå til å pirke den inn.

Tjue minutter før slutt skulle de imidlertid få lønn for strevet, og innbytter Diamanti viste seg virkelig frem foran hjemmefansen. Den italienske veteranen slo en eventyrlig pasning i det som egentlig ikke skulle være et bakrom, men Nestorovski fant litt plass og banket inn 1-1 bak Donnarumma.

Vincenzo Donnarumma tok umiddelbart grep og satt inn Poli for Kucka. Antageligvis ikke det byttet mange Milan-fans hadde håpet på, men det var mer i vente.

Baklengsmålet så ut til å gi Milan blod på tann, og Suso gjorde alt han kunne for å bli tomålsscorer. Et kvarter før slutt fikk gjestene et frispark på 20 meter, og spanjolen gjorde seg klar. Skuddet gikk via en spiller og tvang frem en strålende redning fra Palermos keeper. På den påfølgende corneren ble ballen klarert ut til samme mann, som curlet fra en tilsvarende posisjon. Unge Posavec i målet viste seg frem nok en gang og rakk helt opp til vinkelen der kula var på vei.

I jakten på scoring tok Montella ut Bacca, som gikk av banen uten scoring for femte gang på rad. Colombianeren har faktisk ikke scoret et spillemål for Milan siden 20 september, og nå er det to uker til han kan få en ny mulighet. Inn kom Lapadula som fortsatt stod med 0 mål for sin nye klubb.

Etter 80 minutter fikk Henrique en stor mulighet til å sende Palermo i ledelsen, men skuddet fra 16 meter gikk utenfor målet til Donnarumma og brasilianeren fikk ikke æren av å bli matchvinner. Det skulle imidlertid Lapadula få, for åtte minutter før full tid fikk gjestene hjørnespark. Det ble headet ut, men landet i føttene på Suso som banket til i retning målet. Like foran keeperen stod imidlertid Lapadula, som med en frekk hælflikk satte Posavec ut av spill og spissen jublet for sitt første Milan-mål.

Palermo prøvde tappert de siste ti minuttene, men hjemmelaget klarte ikke å skape et trykk på gjestene og Milan drar hjem fra Sicilia med alle tre poengene. Nå er det landslagspause og det er to uker til neste seriekamp. Da er det riktignok derby della madonnina mot byrival Inter.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 7-6 Skudd utenfor mål: 5-6 Vellykkede pasninger: 82%-83% Cornere: 6-5 Offside: 2-3 Frispark: 23-14 Gule kort: 2-1 Ballbesittelse: 52%-48%

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page