top of page

Kampsammendrag Napoli-Milan


Lørdag kveld var det duket for storoppgjør på San Paolo og kampen hadde virkelig alt av dramatikk man kan tenke seg!

Napoli-Milan 4-2

19´ 1-0 Milik 33´ 2-0 Milik 51´ 2-1 Niang 55´ 2-2 Suso 74´ 3-2 Callejon 90+3´ 4-2 Romagnoli sm.

Våkne gjester fra start

Milan åpnet kampen godt og kom til en stor sjanse allerede etter 7 minutter. Niang kom i stor fart og slo inn i feltet hvor Abate hadde lurt seg inn, men den umarkerte høyrebacken feide ballen høyt over målet til Reina. Uten ball så gjestene meget gode ut og laget lå tett og kompakt med korte avstander i lagdelene, men etter 17 minutter kom den første smellen. Tomålscorer fra åpningsrunden Dries Mertens hadde fått sjansen fra start og driblet seg fint inn fra venstrekanten. Avslutningen var utenfor Donnarumma sin rekkevidde, men smalt i stolpen. Paralyserte Milan-forsvarere ble dessverre statister da € 30 millionersmannen Milik sleivet inn 1-0 fra kort hold.

Etter scoringen strammet Napoli skruen og gjestene hadde mer enn nok med å løpe etter hjemmelaget. Man kom på noen små visitter, men hverken Bacca eller Niang klarte å true Reina nevneverdig. Da var det mer sving over det Mertens holdt på med. Etter en snau halvtime slo belgieren luke på Abate før han nok en gang curlet med høyrefoten, men denne gangen rakk Donnarumma bort og reddet mesterlig. Få minutter senere forsøkte driblefanten seg på nytt, men igjen måtte han se seg slått av en 17-åring i Milan-buret som slo ballen til corner. På det påfølgende hjørnesparket skulle de imidlertid igjen finne veien til nettet, og det var Milik som gjorde seg selv til tomålsscorer i hjemmedebuten da han steg til værs og stanget inn 2-0, og Juraj Kucka var ikke våken nok i den duellen.

Milan kom seg litt på tampen av omgangen, men maktet ikke å finne veien til nettmaskene og hjemmelaget gikk til pause med en komfortabel ledelse.

Dramatikk fra ende til annen

Etter sidebytte virket Milan å komme ut med en ny giv og tok tak i oppgjøret umiddelbart. Få minutter ut i omgangen kombinerte Bacca og Bonaventura fint før sistnevnte satte opp Niang, men vinkelen ble for spiss og avslutningen gikk i nettveggen.  Det var ikke tilfelle etter 51 minutter, denne gang med Suso som arkitekt og nevnte Niang som eksekutør. Franskmannen parkerte Hysaj inne i feltet og banket inn reduseringen i langhjørnet til Reina. Napoli ropte på frispark i en situasjon før scoringen og klagingen ble så høylytt at kamplederen sendte Sarri bort fra benken og opp på tribunen.

Milan hadde virkelig blod på tann og sto høyere enn de hadde gjort i førsteomgangen, samtidig som intensiteten i presset var godt. Det betalte seg og etter 55 minutter stod det plutselig 2-2 på tavlen. Suso spilte fri Abate som slo inn, men Bonaventura sin avslutning fant aldri veien til mål. Det gjorde derimot returen, og det tok den kreative spanjolen seg av. Suso fikk kula, tok den med seg en liten meter og feide den opp i den lengste vinkelen fra 20 meter.

Utligningen fikk Napoli ut fra sin dvale hjemmelaget tok stadig mer kontroll over oppgjøret, men de maktet ikke å skape de helt store sjansene. 15 minutter før full tid ble Mertens tydeligvis påminnet om hva som hadde funket tidligere i oppgjøret, og avsluttet på ny med sin giftige høyrefot. Donnarumma strakk seg så lang han var og reddet, men nok en gang var Napolitanerne mest våkne og Callejon fikk æren av å pirke inn 3-2 fra kort hold.

Nå gikk litt av luften ut av gjestene og Kucka gjorde sitt beste for å ikke ødelegge Napoli sin fest denne lørdagskvelden. Slovaken feide Mertens over sidelinjen og banket ballen unna. Dommeren dro først opp det gule kortet mens Kucka holdt praten i gang. Det er uvisst om det var for munnbruken eller for å sparke bort ballen, men dommeren byttet det gule kortet ut med det røde og Milan ble redusert til 10 mann.

10 minutter før slutt gjorde Montella sine første grep da han tok ut Abate og Bacca, som ble erstattet av Calabria og debutanten Jose Sosa. Etter 86 minutter fikk også Gianluca Lapadula sin debut da han erstattet en god Suso, en spiller mange gjerne skulle sett på banen i hektiske sluttminutter.

Kort tid etter ropte hele Milan på straffe da Albiol flippet ballen mellom sine to hender, men etter en titt på reprisene skal Milan kanskje være glade for at dommeren ikke blåste. Debutanten Gustavo Gomez var i overkant aktiv med albuen og gav Albiol et blodig ansikt, og paraguayaneren kunne meget vel fått sitt andre gule kort i den situasjonen. En som definitivt ikke hadde trengt sitt andre gule var M´baye Niang, men når franskmannen lot sin frustrasjon gå ut over Pepe Reina var det uungåelig, og Milan avsluttet kampen med 9 mann.

Til tross for alle hendelsene i sluttminuttene kjempet Milan godt og kunne meget vel reddet poeng, men tre minutter inn i overtiden falt den definitive avgjørelsen. Innbytter Insigne fikk all tid i verden ute til venstre og slo inn foran mål. Der kom Romagnoli først, men maktet kun å sende ballen mot eget mål. I et desperat forsøk på å redde sitt lag tok unggutten i bruk hendene, men ballen fant likevel veien til nettmaskene. Midtstopperen ble belønnet med gult kort og selvmål i en situasjon som meget vel kunne ført til kampens tredje røde kort. Napoli opprettholdt dermed sin gode statistikk mot Milan på San Paolo, og Vincenzo Montella må gjøre flere endringer til neste seriekamp da både Kucka og Niang pådro seg suspensjoner.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 8-3

Skudd utenfor mål: 4-6

Cornere: 9-4

Frispark: 13-15

Gule kort: 4-6

Røde kort: 0-2

Offside:1-5

Ballbesittelse:  59%-41%

4 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page